header

Mausteinen kasvisbulgur

Blogi bulgur SmallBulgur, samoin kuin couscous, ovat suosikkejani, sillä niistä valmistuu ateria todella helposti ja nopeasti.

Sydäntalvella maistuu tulinen ja mausteinen Lähi-idän ruoka. Mausteita ja myös kasviksia voi vaihdella sen mukaan, mistä pitää ja mitä kaapista löytyy!

4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 punainen paprika
2 cm pala tuoretta chiliä
2 cm pala tuoretta inkivääriä
1 tl currya
1 tl kurkumaa
4 dl vettä
1 kanaliemikuutio
4 dl bulgur-jyviä
pari kierrosta viispippuria myllystä
1 dl pakasteherneitä
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 sitruunan mehu
tuoreita yrttejä, esim minttua tai persiljaa

Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuumenna öljy kattilassa. Kuullosta sipuleita hetki. Lisää kuutioitu paprika ja pieneksi silputtu chili sekä kuorittu ja silputtu inkivääri. Lisää curry ja kurkuma, kääntele mausteita hetki öljyssä. Lisää vesi, kanaliemikuutio ja herneet, kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon bulgur, siirrä kattila pois levyltä ja peitä kannella. Anna vetäytyä noin 6 minuuttia. Mausta ja koristele tuoreilla yrteillä sekä sitruunan lohkoilla. Sopii sekä ateriaksi että esimerkiksi broilerin lisukkeeksi!

Pin It

Kisakatsomoon tarjottimellinen naposteltavaa ja dippejä

kategoriassa Blogi

Tänä kesänä ei ole vapaa-ajanvietto-ongelmia jalkapallon MM-kisojen ansiosta! Kisojen seuraaminen vaatii kunnon eväät. Varaa tarjottimelle…

Maukas broileririsotto raikkaan salaatin kera

kategoriassa Blogi

Italialainen risotto on kuin pyttipannu – sen pääraaka-aineeksi voi laittaa maun mukaan melkein mitä vain:…

Tutkimus: ruokaöljyn maku ja terveellisyys ajavat kirkkaasti hinnan ohi

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalaiset kuluttajat asettavat ruokaöljyn maun ja terveellisyyden tärkeimmiksi tekijöiksi öljyä valittaessa. Rypsiöljy on Suomessa ylivoimaisesti…