header

Mausteinen kasvisbulgur

Blogi bulgur SmallBulgur, samoin kuin couscous, ovat suosikkejani, sillä niistä valmistuu ateria todella helposti ja nopeasti.

Sydäntalvella maistuu tulinen ja mausteinen Lähi-idän ruoka. Mausteita ja myös kasviksia voi vaihdella sen mukaan, mistä pitää ja mitä kaapista löytyy!

4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 punainen paprika
2 cm pala tuoretta chiliä
2 cm pala tuoretta inkivääriä
1 tl currya
1 tl kurkumaa
4 dl vettä
1 kanaliemikuutio
4 dl bulgur-jyviä
pari kierrosta viispippuria myllystä
1 dl pakasteherneitä
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 sitruunan mehu
tuoreita yrttejä, esim minttua tai persiljaa

Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuumenna öljy kattilassa. Kuullosta sipuleita hetki. Lisää kuutioitu paprika ja pieneksi silputtu chili sekä kuorittu ja silputtu inkivääri. Lisää curry ja kurkuma, kääntele mausteita hetki öljyssä. Lisää vesi, kanaliemikuutio ja herneet, kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon bulgur, siirrä kattila pois levyltä ja peitä kannella. Anna vetäytyä noin 6 minuuttia. Mausta ja koristele tuoreilla yrteillä sekä sitruunan lohkoilla. Sopii sekä ateriaksi että esimerkiksi broilerin lisukkeeksi!

Pin It

Punajuuri-vuohenjuustopizzaa uunista tai grillistä

kategoriassa Blogi

Punajuuri on ollut jo pidempään tosi suosittua. Myös pizzan päällä se on herkullista, kunhan vain…

Täytetty avocado pitää pintansa

kategoriassa Blogi

Täytetty avocado oli 80-luvun hieno, uusi herkku. Silloin Avocadot tarjottiin yleensä majoneesi-katkaraputäytteellä. Syöntikypsien avocadojen myötä…

Rypsiöljy on luonnollinen elintärkeiden omega-3-rasvahappojen lähde

kategoriassa Ajankohtaista

Kalaöljyvalmisteet eivät korvaa kalaa, eikä niitä tarvitse syödä elintärkeää omega-3:a saadakseen, toteaa ravitsemusterapeutti Ursula Schwab…