header

Mausteinen kasvisbulgur

Blogi bulgur SmallBulgur, samoin kuin couscous, ovat suosikkejani, sillä niistä valmistuu ateria todella helposti ja nopeasti.

Sydäntalvella maistuu tulinen ja mausteinen Lähi-idän ruoka. Mausteita ja myös kasviksia voi vaihdella sen mukaan, mistä pitää ja mitä kaapista löytyy!

4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 punainen paprika
2 cm pala tuoretta chiliä
2 cm pala tuoretta inkivääriä
1 tl currya
1 tl kurkumaa
4 dl vettä
1 kanaliemikuutio
4 dl bulgur-jyviä
pari kierrosta viispippuria myllystä
1 dl pakasteherneitä
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 sitruunan mehu
tuoreita yrttejä, esim minttua tai persiljaa

Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuumenna öljy kattilassa. Kuullosta sipuleita hetki. Lisää kuutioitu paprika ja pieneksi silputtu chili sekä kuorittu ja silputtu inkivääri. Lisää curry ja kurkuma, kääntele mausteita hetki öljyssä. Lisää vesi, kanaliemikuutio ja herneet, kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon bulgur, siirrä kattila pois levyltä ja peitä kannella. Anna vetäytyä noin 6 minuuttia. Mausta ja koristele tuoreilla yrteillä sekä sitruunan lohkoilla. Sopii sekä ateriaksi että esimerkiksi broilerin lisukkeeksi!

Pin It

Lihapullat valmistuvat kätevästi uunissa

kategoriassa Blogi

Perinteinen suomalainen kotiruoka on nyt trendikästä, isän ja isoäidin reseptit ovat ahkerassa käytössä. Lihapullat maistuvat…

Superherkulliset pipari-puolukkakuppikakut joulukahveille

kategoriassa Blogi

Gluteenittomat ja laktoosittomat kuppikakut ovat niin hyviä, että ne maistuvat taatusti jokaiselle, vaikka ei mitään…

Uunissa paahdetut kaalit ovat täynnä kuituja ja vitamiineja

kategoriassa Blogi

Kaali on terveellistä ja hyvää vielä kevätkaudellakin. Mutta mitä kaaleista kannattaa valmistaa? Helposti hyvää saa…