header

Mausteinen kasvisbulgur

Blogi bulgur SmallBulgur, samoin kuin couscous, ovat suosikkejani, sillä niistä valmistuu ateria todella helposti ja nopeasti.

Sydäntalvella maistuu tulinen ja mausteinen Lähi-idän ruoka. Mausteita ja myös kasviksia voi vaihdella sen mukaan, mistä pitää ja mitä kaapista löytyy!

4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 punainen paprika
2 cm pala tuoretta chiliä
2 cm pala tuoretta inkivääriä
1 tl currya
1 tl kurkumaa
4 dl vettä
1 kanaliemikuutio
4 dl bulgur-jyviä
pari kierrosta viispippuria myllystä
1 dl pakasteherneitä
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 sitruunan mehu
tuoreita yrttejä, esim minttua tai persiljaa

Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuumenna öljy kattilassa. Kuullosta sipuleita hetki. Lisää kuutioitu paprika ja pieneksi silputtu chili sekä kuorittu ja silputtu inkivääri. Lisää curry ja kurkuma, kääntele mausteita hetki öljyssä. Lisää vesi, kanaliemikuutio ja herneet, kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon bulgur, siirrä kattila pois levyltä ja peitä kannella. Anna vetäytyä noin 6 minuuttia. Mausta ja koristele tuoreilla yrteillä sekä sitruunan lohkoilla. Sopii sekä ateriaksi että esimerkiksi broilerin lisukkeeksi!

Pin It

Karppaajien tulisi korvata hiilihydraatit kasviöljyillä

kategoriassa Ajankohtaista

Kovien rasvojen uusi suosio on nostanut viime vuosina suomalaisten kolesterolitasoja. Samalla kolesterolin haitat on kyseenalaistettu.…

Kasviöljyt terveysjärjestykseen

kategoriassa Ajankohtaista

Helsingin Sanomien terveyssivujen artikkelissa 26.9.2013 laitettiin 20 öljyä terveysjärjestykseen. Kirjoittaja Satu Kaarian mukaan öljyjen kuningas…

MTT:llä uusi hanke rypsiöljyn ympäristö- ja ravitsemusvaikutuksista

kategoriassa Ajankohtaista

Meillä Suomessa on erinomaisia ruoka-aineita, osaavia ja vastuuntuntoisia viljelijöitä sekä erinomaisia, laadukkaita ruokia valmistavia yrityksiä.…