header

Rypsiöljyllä on ylivoimainen rasvahappokoostumus

Sydänliitto ja THL suosittavat kasvirasvoja. On hyvä muistaa, että eri kasviöljyjen terveellisyydessä on merkittäviä eroja. Rypsiöljy on sydänystävällinen valinta, sillä siinä on kaikista ruokaöljyistä vähiten epäterveellisiä tyydyttyneitä rasvahappoja. Sen rasvahapoista 95 prosenttia on tyydyttymättömiä.

Länsimainen ruokavalio sisältää harvoin tarpeeksi omega-3-rasvahappoja. Luontaisia omega-3:n lähteitä ovat rasvainen kala ja rypsiöljy. Korkealaatuinen kylmäpuristettu rypsiöljy on ainoa öljy, jossa on merkittävästi omega-3-rasvahappoja ja joka kestää hyvin myös paistamisen.
Yleisesti terveellisenä pidetty oliiviöljy ei sisällä omega-3-rasvahappoja lainkaan. Palmuöljy ja kylmäpuristettu kookosöljy puolestaan sisältävät suurimmaksi osaksi kovia, tyydyttyneitä rasvahappoja.
Katso eri öljyjen rasvahappokoostumukset oheisesta taulukosta!

 
rasvahappokoostumus taulukko

Pin It

Rapeaakin rapeampaa

kategoriassa Blogi

Työni puolesta käänsin ruotsista suomeksi leivontaa käsittelevän lehtiartikkelin. Ruotsalaisten maku on hiukan erilainen kuin suomalaisten:…

THL:n FinRavinto-tutkimus: suomalaisten ruuassa on liikaa kovaa rasvaa

kategoriassa Ajankohtaista

95 prosenttia aikuisista syö ravitsemussuosituksia enemmän tyydyttyneitä rasvahappoja, joita on esimerkiksi voipohjaisissa levitteissä, juustoissa ja…

Raikasta puolukkapannukakkua viikonlopuksi!

kategoriassa Blogi

Yksi helpoimmista, syksyn marjasadosta syntyvistä herkuista on puolukkapannari. Puolukka tuo pannukakkuun raikkaan, supisuomalaisen maun. Lisäksi…