header

Red velvet -kakku, makeaa mahan täydeltä

red velvetKesälomalla on aikaa laittaa ruokaa, leipoa ja testata uusia reseptejä!

Ystäväni oli tulossa kylään, joten kokeilin Red velvet -kakun ohjetta. Tämäkin herkku on kotoisin USA:sta ja on hyvin makeaa ja täyttävää.

Red velvet -kakku
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (sokeritonta)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3 dl sokeria
3 munaa
3 dl kermaviiliä
1 rkl shamppanjaetikkaa (tai valkoviinietikkaa)
½ tl punaista elintarvikeväriä (jauhetta)

Kuorrutus:
100 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl vaniljasokeria

Yhdistä kuiva-aineet kulhossa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, öljy ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen, vatkaa koko ajan. Lisää kermaviili vuorotellen jauhoseoksen kanssa varovasti sekoittaen. Sekoita elintarvikeväri etikkaan ja värjää taikina sillä. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin tunnin ajan. Varmista tikulla, että kakku on kypsä. Kumoa ja jäähdytä kakku.

Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Halkaise kakku ja levitä kuorrutusta kakun väliin ja päälle. Koristele kakku esimerkiksi syötävillä kukilla tai sitruunamelissan, mintun tai kanelibasilikan lehdillä.

Pin It

Maanantain hyvää arkiruokaa - tonnikalalaatikko

kategoriassa Blogi

Elämä on ihanaa, jos sen oikein oivaltaa - myös maanantaisin. Silloin laitan usein jotain hyvää…

Pehmeät rasvat todella ehkäisevät sydänsairauksia – helppo vaihdos ruokavaliossa auttaa elämään pidempään

kategoriassa Ajankohtaista

Omega-6-rasvahapot ja erityisesti linolihappo voi auttaa sydänsairauksien ehkäisyssä. Mitä suurempi on elimistön linolihappopitoisuus, sitä pienempi…

Leivissä on eroja

kategoriassa Blogi

Luin keväällä kirjoituksen Hankasalmen Sanomista, jossa kerrottiin leivän synnystä pöytään asti. Itselle asia on itsestään…