header

Red velvet -kakku, makeaa mahan täydeltä

red velvetKesälomalla on aikaa laittaa ruokaa, leipoa ja testata uusia reseptejä!

Ystäväni oli tulossa kylään, joten kokeilin Red velvet -kakun ohjetta. Tämäkin herkku on kotoisin USA:sta ja on hyvin makeaa ja täyttävää.

Red velvet -kakku
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (sokeritonta)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3 dl sokeria
3 munaa
3 dl kermaviiliä
1 rkl shamppanjaetikkaa (tai valkoviinietikkaa)
½ tl punaista elintarvikeväriä (jauhetta)

Kuorrutus:
100 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl vaniljasokeria

Yhdistä kuiva-aineet kulhossa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, öljy ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen, vatkaa koko ajan. Lisää kermaviili vuorotellen jauhoseoksen kanssa varovasti sekoittaen. Sekoita elintarvikeväri etikkaan ja värjää taikina sillä. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin tunnin ajan. Varmista tikulla, että kakku on kypsä. Kumoa ja jäähdytä kakku.

Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Halkaise kakku ja levitä kuorrutusta kakun väliin ja päälle. Koristele kakku esimerkiksi syötävillä kukilla tai sitruunamelissan, mintun tai kanelibasilikan lehdillä.

Pin It

Linolihappo on hyväksi terveydelle

kategoriassa Ajankohtaista

Harvardin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan sepelvaltimotaudin ja sydänkuoleman vaara vähenee, kun voi vaihdetaan kasviöljyyn, esimerkiksi…

Huippukokki ja grillivelho Kim Palhus: Mitä tahansa voi grillata!

kategoriassa Ajankohtaista

Kim Palhus on loihtinut grillireseptejä, joista saa yhdisteltyä monta erilaista mieleenpainuvaa ateriakokonaisuutta. Barbeque-keittiön synnyinsijoilla ovat…

Pitkään haudutettua mureaa lihaa ja sienimuhennosta

kategoriassa Blogi

On ekologista ja myös taloudellista laittaa ruokaa edullisemmista ruhonosista. Porsaan etuselästä saa pitkään hauduttamalla mureaa…