header

Rosmariinilla maustettuja hirvenlihapullia juuresmuusin kanssa

hirvenlihapullatSyksy on riistaruokien ja juuresten sesonkia! Kokeilin Virginon uutta rosmariiniöljyä hirvenlihapulliin, ja lopputulos oli todella herkullinen. Keittiössä leijui ihana syksyinen tuoksu!

Lihapullien kera maistuvat juuresmuusi, puolukat, maustekurkku sekä lasillinen täyteläistä punaviiniä tai olutta :)

Hirvenlihapullat
2 dl smetanaa
1 dl korppujauhoa
1 sipuli
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai rosmariiniöljyä
0,5 rkl tuoretta timjamia silputtuna
1 tl hienoa merisuolaa
ripaus mustapippuria rouheena
1 kananmuna
400 g hirvenjauhelihaa
150 g porsaanjauhelihaa
öljyä paistamiseen

Ota liha huoneenlämpöön. Sekoita smetana ja korppujauhot. Anna turvota hetken aikaa. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pehmeäksi. Lisää pannulle hienonnettua timjamia ja mausteet. Anna jäähtyä vähän. Yhdistä kaikki aineet taikinaksi. Pyörittele pieniä lihapullia ja paista ne öljyssä. Tarjoile juuresmuusin kanssa.

Juuresmuusi
250 g naurista tai lanttua
3 perunaa, esim. Rosamunda
2 porkkanaa
0,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai rosmariiniöljyä
2 dl maitoa
1 tl hunajaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria

Kuori ja pilko juurekset sekä perunat lohkoiksi. Keitä suolatussa vedessä kypsiksi noin 30 minuuttia. Varmista kypsyys haarukalla pistämällä. Lämmitä maito, öljy sekä hunaja kattilassa. Kaada keitinvesi pois kattilasta. Kaada maitoseos joukkoon ja soseuta muusi tasaiseksi soseuttimen avulla. Mausta valkopippurilla ja suolalla.

Pin It

Kosteuttava kasvonaamio

kategoriassa Ajankohtaista

Talvipakkasella iho on kovilla. Kosteuttava ja rauhoittava kasvonaamio syntyy helposti kotona.

Mitä tänään syötäisiin

kategoriassa Blogi

Tuttu tunne, vaikka mietinkin etukäteen mitä syödään. Yleensä olen miettinyt pääraaka-aine jo päiviä etukäteen, mutta…

Facebook kilpailu on päättynyt

kategoriassa Ajankohtaista

Kiitos kaikille osallistujille! Facebook kesäkisa on päättynyt ja voittajat ovat selvitetty.