header

Feta-vesimelonisalaattia aurinkoisen päivän lounaalle

feta vesimelonisalaattiLaitan mielelläni ruokaisien salaattien joukkoon hedelmiä tai marjoja, esimerkiksi tuoreita mansikoita tai viinirypäleitä. Tuore vesimeloni on raikasta eikä kovin makeaa, ja sopii erinomaisesti salaattiin.

Salaatti, jossa on kasviksia ja hedelmiä, juustoa ja siemeniä tai pähkinöitä sekä pala tuoretta patonkia riittää lämpimänä päivänä lounaaksi.

Patonkia voi halutessaan dipata Virginon makuöljyyn, Rosmariiniin, Chiliin tai Valkosipuliin!

1 kerä tai ruukku salaattia
kourallinen rucolaa
½ kurkkua
300 g siemenetöntä vesimelonia
1 pkt (150–200 g) fetajuustoa
½ dl pinjansiemeniä
½ limen mehu
½ dl Virgino Rosmariiniöljyä
pari kierrosta mustapippuria myllystä
koristeluun tuoreen rosmariinin lehtiä tai muita tuoreita yrttejä

Huuhtele ja kuivaa salaatti tarvittaessa. Revi salaatti ja rucola isoon salaattikulhoon. Lisää kuutioiksi leikattu kurkkua ja vesimeloni, sekoita kevyesti. Murenna päälle feta ja sirottele päälle pinjansiemenet. Sekoita kastike ja valuta salaatille. Koristele tuoreilla yrteillä ja nauti heti.

Pin It

Korvasienirisottoa, parhautta

kategoriassa Blogi

Korvasienirisotto kuulostaa hienolta - ja kalliilta - mutta on todellisuudessa helppo tehdä, eikä hintakaan päätä…

Reseptikisassa menestynyt Sari Nieminen: Virginoa joka päivä

kategoriassa Ajankohtaista

Sari Niemisen perheessä Kausalassa käytetään kylmäpuristettua rypsiöljyä päivittäin puuronsilmänä sen kotimaisuuden ja terveellisyyden takia. Sari…

Pohjoismaiset ravitsemussuositukset sopivat pohjoismaiselle väestölle

kategoriassa Ajankohtaista

Pohjoismaiset ravitsemussuositukset sopivat pohjoismaiselle väestölle ja nojaavat laajaan tutkimusnäyttöön, sanoo ravitsemusterapian professori Ursula Schwab. Maaseudun…