header

Feta-vesimelonisalaattia aurinkoisen päivän lounaalle

feta vesimelonisalaattiLaitan mielelläni ruokaisien salaattien joukkoon hedelmiä tai marjoja, esimerkiksi tuoreita mansikoita tai viinirypäleitä. Tuore vesimeloni on raikasta eikä kovin makeaa, ja sopii erinomaisesti salaattiin.

Salaatti, jossa on kasviksia ja hedelmiä, juustoa ja siemeniä tai pähkinöitä sekä pala tuoretta patonkia riittää lämpimänä päivänä lounaaksi.

Patonkia voi halutessaan dipata Virginon makuöljyyn, Rosmariiniin, Chiliin tai Valkosipuliin!

1 kerä tai ruukku salaattia
kourallinen rucolaa
½ kurkkua
300 g siemenetöntä vesimelonia
1 pkt (150–200 g) fetajuustoa
½ dl pinjansiemeniä
½ limen mehu
½ dl Virgino Rosmariiniöljyä
pari kierrosta mustapippuria myllystä
koristeluun tuoreen rosmariinin lehtiä tai muita tuoreita yrttejä

Huuhtele ja kuivaa salaatti tarvittaessa. Revi salaatti ja rucola isoon salaattikulhoon. Lisää kuutioiksi leikattu kurkkua ja vesimeloni, sekoita kevyesti. Murenna päälle feta ja sirottele päälle pinjansiemenet. Sekoita kastike ja valuta salaatille. Koristele tuoreilla yrteillä ja nauti heti.

Pin It

Rypsiöljy on luonnollinen elintärkeiden omega-3-rasvahappojen lähde

kategoriassa Ajankohtaista

Kalaöljyvalmisteet eivät korvaa kalaa, eikä niitä tarvitse syödä elintärkeää omega-3:a saadakseen, toteaa ravitsemusterapeutti Ursula Schwab…

Sulatejuustolla täytetty lihamureke

kategoriassa Blogi

Lihamureke, jota lapsuudessani sanottiin färssiksi, valmistuu arkiaterialle helpommin kuin lihapullat. Sulatejuustolla täytetty lihamureke on maukasta…

Ihmeaine omega-3

kategoriassa Ajankohtaista

Omega-3-rasvahapot tekevät suonista luistavia, parantavat muistia ja ehkäisevät sydäntauteja. Ne suojaavat dementialta sekä tulehdussairauksilta kuten…