header

Feta-vesimelonisalaattia aurinkoisen päivän lounaalle

feta vesimelonisalaattiLaitan mielelläni ruokaisien salaattien joukkoon hedelmiä tai marjoja, esimerkiksi tuoreita mansikoita tai viinirypäleitä. Tuore vesimeloni on raikasta eikä kovin makeaa, ja sopii erinomaisesti salaattiin.

Salaatti, jossa on kasviksia ja hedelmiä, juustoa ja siemeniä tai pähkinöitä sekä pala tuoretta patonkia riittää lämpimänä päivänä lounaaksi.

Patonkia voi halutessaan dipata Virginon makuöljyyn, Rosmariiniin, Chiliin tai Valkosipuliin!

1 kerä tai ruukku salaattia
kourallinen rucolaa
½ kurkkua
300 g siemenetöntä vesimelonia
1 pkt (150–200 g) fetajuustoa
½ dl pinjansiemeniä
½ limen mehu
½ dl Virgino Rosmariiniöljyä
pari kierrosta mustapippuria myllystä
koristeluun tuoreen rosmariinin lehtiä tai muita tuoreita yrttejä

Huuhtele ja kuivaa salaatti tarvittaessa. Revi salaatti ja rucola isoon salaattikulhoon. Lisää kuutioiksi leikattu kurkkua ja vesimeloni, sekoita kevyesti. Murenna päälle feta ja sirottele päälle pinjansiemenet. Sekoita kastike ja valuta salaatille. Koristele tuoreilla yrteillä ja nauti heti.

Pin It

Marjakauden smoothie

kategoriassa Blogi

Sain syntymäpäivälahjaksi tuliterän tehosekoittimen, ja olen sen jälkeen nauttinut aamiaiseksi erilaisia smoothie-variaatioita. Niihin kun voi…

Chili-suklaakuppikakut

kategoriassa Blogi

Lomalla on aikaa leipoa vaikka yhdessä lasten kanssa. Oma 11-vuotias poikani rakastaa chiliä, ja Virginon…

Kestävä ja terveellinen ruokavalio pohjautuu paikalliseen ruokakulttuuriin ja ruuan arvostamiseen

kategoriassa Ajankohtaista

Tutkijat Kaisa Karttunen ja Heli Kuusipalo ottavat ravitsemukseen kantaa Maaseudun tulevaisuuden kirjoituksessaan. Oikein koostetun Pohjoismaisen…