Tulinen tomaatti-chilipasta lämmittää talvisäällä

Blogi tomaatti chilipastaMausteiset pastaruuat täyttävät mukavasti talvikaudella – myös kevyemmät kasvispastat.

Olen todella innostunut Virginon uusista makuöljyistä, ja kokeilin tomaatti-chilipastaan Chiliöljyä. Se toimi erinomaisesti – mutta yhtä hyvin voit laittaa ruokaan maustamatonta Virgino-rypsiöljyä plus teelusikallisen tuoretta tai kuivattua chiliä.

Tomaatti-chilipasta
(2:lle)
300 g penne-pastaa tai muuta pastaa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
3 rkl Virgino Chiliöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
½ dl vihreitä oliiveja
½ fl fetakuutioita
1 dl tuoretta rucolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
(1 tl suolaa)

Keitä ja valuta pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna öljy pannulla ja hauduta siinä hetki kuorittuja, silputtuja sipuleita. Lisää tomaattimurska ja keitä kasaan pari minuuttia. Lisää oliivit ja fetakuutiot, kuumenna. Mausta mustapippurilla ja koristele rucolan lehdillä.
Tarkista maku – suola ei ole välttämätöntä, sillä oliiveissa ja fetassa on suolaa. Tarjoa pasta ja kastike yhdistettyinä tai erikseen.

Vinkki! Vegaaniversioon voit käyttää tofukuutioita tai pähkinöitä fetan sijaan.

Pin It