header

Itsetehty granola-muromysli – aamun paras!

Blogi granola mysliGranola on valmiina ostettuna aika hintavaa, mutta sitä on helppo tehdä itse. Samalla saa taatusti tuoretta, terveellistä ja todella hyvää muromysliä.

Kaurahiutaleet, pähkinät ja siemenet paahdetaan uunissa öljyssä ja makeutetaan hunajalla, intiaanisokerilla tai vaikkapa vaahterasiirapilla. Oma mieluisin sekoitus löytyy kokeilemalla.

Itsetehty granola
n. 500 g valmista granolaa

Ainekset:
5 dl luomukaurahiutaleita
1 ½ dl kurpitsansiemeniä
1 dl mantelilastuja
½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä
1 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl hienokiteistä merisuolaa
1/2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl hunajaa
1/4 tl luomuvaniljasokeria
1 dl kuivattuja karpaloita

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Päällystä iso uunivuoka leivinpaperilla. Sekoita kaurahiutaleet, kurpitsansiemenet, mantelilastut, saksanpähkinät, kaneli, inkivääri sekä suola keskenään isossa kulhossa, laita sivuun.

Lämmitä öljy ja hunaja kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää vaniljasokeri. Kaada seos kaurahiutale-pähkinäsekoituksen päälle ja sekoita huolellisesti. Levitä
granola tasaiseksi kerrokseksi uunivuokaan.

Paahda granolaa keskellä uunia noin 15 minuuttia. Sekoita granolaa 5 minuutin välein. Granola on valmista kun se on kauniin ruskeaa. Granolaa pitää tarkkailla koko ajan sillä se palaa helposti.

Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan. Rouhi karpalot pienemmiksi ja lisää granolan sekaan. Säilytä granola ilmatiivissä rasiassa huoneenlämmössä.

Nauti granola esimerkiksi maidon, mantelijuoman tai luonnonjogurtin sekä tuoreiden hedelmäpalojen tai marjojen kanssa.

Pin It

Fish and chips, syntisen hyvää!

kategoriassa Blogi

Fish and chips on perinteistä englantilaista katuruokaa, rakastuin siihen jo parikymppisenä opiskellessani eglantia kielikoulussa Lontoossa.…

Vietnamilainen pho-keitto on kuumaa ja mausteista

kategoriassa Blogi

Vietnamilainen keittiö on tämän hetken kiinnostavimpia. Maukas liemi on trendikkään pho-keiton perusta. Siihen käytetään paljon…

Kotitalous-lehti: kylmäpuristettu rypsiöljy pohjoismaista superruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalous-lehdessä 1/2010 useat tutkijat ja asiantuntijat kertovat huipputrendikkäästä pohjoismaisesta ruokakulttuurista ja sen superruoista; täysjyvärukiista ja…