header

Itsetehty granola-muromysli – aamun paras!

Blogi granola mysliGranola on valmiina ostettuna aika hintavaa, mutta sitä on helppo tehdä itse. Samalla saa taatusti tuoretta, terveellistä ja todella hyvää muromysliä.

Kaurahiutaleet, pähkinät ja siemenet paahdetaan uunissa öljyssä ja makeutetaan hunajalla, intiaanisokerilla tai vaikkapa vaahterasiirapilla. Oma mieluisin sekoitus löytyy kokeilemalla.

Itsetehty granola
n. 500 g valmista granolaa

Ainekset:
5 dl luomukaurahiutaleita
1 ½ dl kurpitsansiemeniä
1 dl mantelilastuja
½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä
1 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl hienokiteistä merisuolaa
1/2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl hunajaa
1/4 tl luomuvaniljasokeria
1 dl kuivattuja karpaloita

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Päällystä iso uunivuoka leivinpaperilla. Sekoita kaurahiutaleet, kurpitsansiemenet, mantelilastut, saksanpähkinät, kaneli, inkivääri sekä suola keskenään isossa kulhossa, laita sivuun.

Lämmitä öljy ja hunaja kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää vaniljasokeri. Kaada seos kaurahiutale-pähkinäsekoituksen päälle ja sekoita huolellisesti. Levitä
granola tasaiseksi kerrokseksi uunivuokaan.

Paahda granolaa keskellä uunia noin 15 minuuttia. Sekoita granolaa 5 minuutin välein. Granola on valmista kun se on kauniin ruskeaa. Granolaa pitää tarkkailla koko ajan sillä se palaa helposti.

Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan. Rouhi karpalot pienemmiksi ja lisää granolan sekaan. Säilytä granola ilmatiivissä rasiassa huoneenlämmössä.

Nauti granola esimerkiksi maidon, mantelijuoman tai luonnonjogurtin sekä tuoreiden hedelmäpalojen tai marjojen kanssa.

Pin It

Rauhoittava ja kosteuttava ihohoito

kategoriassa Ajankohtaista

Mikäli aurinko pääsi yllättämään, rauhoittava ja kosteuttava ihohoito syntyy luonnonjogurtista ja Virgino kylmäpuristetusta rypsiöljystä. Sekoita…

Jaakko Kolmonen, 70 vuotta: Terveenä kaiken ikää

kategoriassa Ajankohtaista

Legendaarinen keittiömestari, opetusneuvos Jaakko Kolmonen täytti pyöreät 70 vuotta toukokuun alussa. – Vietin syntymäpäivääni ukkina.…

Luumua, vaniljaa ja steviaa

kategoriassa Blogi

Minun piti kokeilla paljon puhuttua makeutusainetta, steviaa, jo melkein "virankin puolesta", ja toki uutuudet aina…