header

Meksikolaista – guacamolea, broileria ja salaattia

Blogi meksikolainenMeksikolainen ruoka on tulista, mausteista ja lämmittävää.

Virginon uudet makuöljyt, etenkin Chili ja Valkosipuli sopivat siihen erinomaisesti. Toki voi käyttää perinteistä maustamatontakin öljyä ja maustaa ruokaa vastaavasti hiukan enemmän.

Guacamole kannattaa ehdottomasti valmistaa itse kypsistä avokadoista – maku on ihan erilainen kuin kaupan valmistuotteessa.

Herkulliset tortillaletut kolmella täytteellä valmistuvat helposti ja nopeasti. Ohjeen mukaisista määristä valmistuu syötävää neljälle hengelle. Tortillalettuja kannattaa varata vähintään kahdeksan kappaletta. Aloita guacamolen ja salaatin valmistuksesta ja lämmitä tortillaletut viimeiseksi.

Guacamole
½ sipulia
1 tomaatti
2 avokadoa
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
2 rkl Virgino Chiliöljyä (tai 2 rkl Virgino rypsiöljyä ja 1 tl tuoretta chiliä pieneksi silputtuna)
½ sitruunan tai limen mehu

Murskaa avokadot haarukalla tai sauvasekoittimella. Lisää avokadon joukkoon hienonnettu sipuli, tomaatti, mustapippuri, suola, öljy ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Maukkaat broilerinsuikaleet
400 g broilerinsuikaleita, maustamattomia
2 rkl Virgino Chiliöljyä tai Valkosipuliöljyä (tai Virgino rypsiöljyä)
½ tl suolaa
2 tl hunajaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Paista broilerinsuikaleet kypsiksi pannulla öljyssä, noin 5 minuuttia. (Jos käytät maustamatonta öljyä, mausta maun mukaan hienonnetulla valkosipulilla ja/tai tuoreella chilillä). Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja kypsyys.

Raikas salaatti
1 ruukku vihreää salaattia
2 tomaattia
1 pieni sipuli
2 rkl persiljaa silputtuna
2 rkl Virgino makuöljyä (Rosmariini, Chili tai Valkosipuli)
½ sitruunan tai limen mehu

Silppua salaatti, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja sipuli renkaiksi. Sekoita salaatti ja valuta päälle maun mukaan maustettua tai maustamatonta rypsiöljyä sekä sitruunamehua.

Kuumenna tortillalettuja(8 kpl) hetki kuumassa uunissa uunipellille levitettynä. Täytä letut guacamolella, broilerilla ja salaatilla, kääri rullalle ja tarjoa heti.

Pin It

Vellamo-ravintolan omistaja Sanna Virtanen:

kategoriassa Ajankohtaista

Ruoka-ala on minulle unelma-ammatti Yrittäjyys ruoka-alalla teettää paljon työtä mutta myös onnistumisen elämyksiä. Sanna Virtanen…

Linolihappo on hyväksi terveydelle

kategoriassa Ajankohtaista

Harvardin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan sepelvaltimotaudin ja sydänkuoleman vaara vähenee, kun voi vaihdetaan kasviöljyyn, esimerkiksi…

Virginoa kertaa kuusi! - Virginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari kokkaa kuudelle lapselleen terveellistä, täysipainoista ruokaa. Kylmäpuristettu rypsiöljy sopii niin…