header

Parsarisotto on alkukesän herkku

ParsarisottoNyt eletään kotimaisen tuoreen parsan satokautta!

Italialaistyylisessä risotossa parsa kypsyy juuri sopivan rapsakkaaksi. Parsarisotto on kesäisen raikasta ja herkullista, ja sopii niin alku- kuin pääruuaksikin.

Risoton kanssa tein salaatin, jossa oli vihreää salaattia, tuoreita yrttejä ja suomalaisia mansikoita – kastikkeena sitruunamehua ja Virginon Rosmariiniöljyä. Täydellistä!

Parsarisotto
(4 hengelle alkuruuaksi, 2:lle pääruuaksi)

½ dl Virgino Rosmariiniöljyä
(tai maustamatonta, kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 dl risottoriisiä
8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
nippu tuoretta parsaa
½ dl Parmesaani-juustoa raasteena
½ - 1 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl voita
pari oksaa tuoretta rosmariinia

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kuoritut ja silputut sipulit, kääntele hetki. Lisää riisi, kääntele öljyssä. Kuumenna vesi toisessa kattilassa ja murenna joukkoon liemikuutio. Kypsennä risottoa keskilämmöllä ja lisää kanalientä noin desilitra kerrallaan hyvin sekoittaen. Kun neste on imeytynyt riisiin, kaada lisää ja sekoita taas.

Huuhtele parsat, leikkaa niistä kova kantaosa pois (2–3 cm.) Paloittele parsat ja lisää risottoon, jatka kypsentämistä. Kun kaikki neste on imeytynyt riisiin, tarkista riisin kypsyys. Riisi ja parsat saavat olla al dente, eli niissä on hiukan rapeaa suutuntumaa.

Mausta risotto parmesaanilla, suolalla, pippurilla, voilla ja tuoreen rosmariinin lehdillä. Sekoita, tarkista maku ja tarjoa heti. Tarjoa tuoreen salaatin kera.

Vinkki! Voit korvata viimeisen desilitran kanalientä kuivalla kuohuviinillä, niin risotosta tulee vielä kuohkeampaa.

Pin It

Herkulliset kalaleivät kevään ja kesän juhliin

kategoriassa Blogi

Kylmäsavulohella ja graavilla siialla päällystetyt saaristolaisleipäviipaleet maistuvat niin ristiäisissä ja rippijuhlissa kuin lakkiaisissa ja syntymäpäivien…

Maukas pitkään haudutettu hirvenlihakeitto

kategoriassa Blogi

Suomalaiset metsästävät edelleen ahkerasti, ja moni saa hirvenlihaa metsästystä harrastavalta tuttavalta. Viimeistään keväällä kannattaa käyttää…

Makumatka saaristoon

kategoriassa Blogi

Sain suomenruotsalaiselta ystävältäni Anna-Marialta kauan himoitsemani reseptin: kotitekoisen saaristolaisleivän eli "juntalimpan" ohjeen. Tämä maanmainio resepti…