header

Parsarisotto on alkukesän herkku

ParsarisottoNyt eletään kotimaisen tuoreen parsan satokautta!

Italialaistyylisessä risotossa parsa kypsyy juuri sopivan rapsakkaaksi. Parsarisotto on kesäisen raikasta ja herkullista, ja sopii niin alku- kuin pääruuaksikin.

Risoton kanssa tein salaatin, jossa oli vihreää salaattia, tuoreita yrttejä ja suomalaisia mansikoita – kastikkeena sitruunamehua ja Virginon Rosmariiniöljyä. Täydellistä!

Parsarisotto
(4 hengelle alkuruuaksi, 2:lle pääruuaksi)

½ dl Virgino Rosmariiniöljyä
(tai maustamatonta, kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 dl risottoriisiä
8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
nippu tuoretta parsaa
½ dl Parmesaani-juustoa raasteena
½ - 1 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl voita
pari oksaa tuoretta rosmariinia

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kuoritut ja silputut sipulit, kääntele hetki. Lisää riisi, kääntele öljyssä. Kuumenna vesi toisessa kattilassa ja murenna joukkoon liemikuutio. Kypsennä risottoa keskilämmöllä ja lisää kanalientä noin desilitra kerrallaan hyvin sekoittaen. Kun neste on imeytynyt riisiin, kaada lisää ja sekoita taas.

Huuhtele parsat, leikkaa niistä kova kantaosa pois (2–3 cm.) Paloittele parsat ja lisää risottoon, jatka kypsentämistä. Kun kaikki neste on imeytynyt riisiin, tarkista riisin kypsyys. Riisi ja parsat saavat olla al dente, eli niissä on hiukan rapeaa suutuntumaa.

Mausta risotto parmesaanilla, suolalla, pippurilla, voilla ja tuoreen rosmariinin lehdillä. Sekoita, tarkista maku ja tarjoa heti. Tarjoa tuoreen salaatin kera.

Vinkki! Voit korvata viimeisen desilitran kanalientä kuivalla kuohuviinillä, niin risotosta tulee vielä kuohkeampaa.

Pin It

Grilli kuumaksi! Grillattua broilerin rintaa ja uunipunajuuria fetan kera

kategoriassa Blogi

Kauan odotettu kesä on täällä, ja moni on siirtynyt kokkaamaan sekä ruokailemaan ulkosalle. Virginon makuöljyt…

Rahka tekee onnelliseksi

kategoriassa Blogi

Erilaiset rahkat ovat suuria suosikkejani. Niitä on helppo sekoitella, ei tarvita edes sauvasekoitinta tai blenderiä…

Syödään yhdessä ja arvostetaan suomalaista ruokaa!

kategoriassa Ajankohtaista

”ETL juhlii tänä vuonna 75-vuotista taivaltaan. Juhlavuonna haluamme erityisesti tuoda esille ruokailoa, kotimaisten ruokien ja…