header

Jauhelihalla täytetyt pinaattikrepit

pinaattiohukaisetNyt on se aika, kun kasvimaalta saa satoa.

Itse olen kasvattanut sekä pinaattia että mangoldia. Molempia voi käyttää samalla tavalla, esimerkiksi muhennoksiin tai ohukaisiin.

Paistan pinaattiohukaisia yleensä isomman määrän kerralla – alkuun niitä syödään sellaisinaan, puolukkasurvoksen kanssa, ja seuraavana päivänä lopuista voi tehdä täytettyjä ohukaisia uunissa.

Ohukaiset:
200 g tuoretta pinaattia
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 munaa
5 dl kevytmaitoa
3 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä paistamiseen

Silppua pinaatti pieneksi ja freesaa se kuumalla pannulla öljyssä, anna jäähtyä. Sekoita munat ja maito. Vatkaa joukkoon jauhot, suola ja sokeri. Anna turvota. Sekoita joukkoon pinaatti. Paista letut öljyssä pannulla kullanruskeiksi molemmin puolin.

Jauhelihatäyte:
400 g naudan jauhelihaa
2 rkl Virgino Chiliöljyä
100 g pippurituorejuustoa
½ paprikaa
1 pieni sipuli
½ tl suolaa

Pinnalle:
1 dl emmantal-juustoraastetta

Ruskista jauheliha paistinpannulla öljyssää, silppua sipuli ja paloittele paprika. Lisää ne kuullottumaan jauhelihan sekaan. Lisää joukkoon vielä tuorejuusto ja suola ja sekoita tasaiseksi. Laita lettujen päälle täytettä, kieritä ne rullaksi ja aseta vierekkäin öljyllä voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 175 asteessa kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.

Vinkki! Voit käyttää maun mukaan myös Virgino Rosmariiniöljyä tai Valkosipuliöljyä.

Pin It

Hyödynnä tähteet – broilerin lopuista syntyy kiusaus

kategoriassa Blogi

Ruuantähteitä voi käyttää monella tavoin hyödyksi seuraavan päivän aterian valmistukseen.Esimerkiksi kiusaukseen sopivat niin lihan, kalan,…

Korkealaatuiset maustetut öljyt aidoista raaka-aineista!

kategoriassa Ajankohtaista

Uudet Virgino® makuöljyt on tehty aidoista raaka-aineista ja sen kyllä huomaa! Tarjolla on valkosipulia, rosmariinia…

Rouva Kasvikselta kiinnostava kirjauutuus

kategoriassa Ajankohtaista

Syksyn odotettu kirjauutuus antaa innostavaa tietoa kasviksista ja niiden käytöstä herkullisella tavalla. Kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen…