header

Jauhelihalla täytetyt pinaattikrepit

pinaattiohukaisetNyt on se aika, kun kasvimaalta saa satoa.

Itse olen kasvattanut sekä pinaattia että mangoldia. Molempia voi käyttää samalla tavalla, esimerkiksi muhennoksiin tai ohukaisiin.

Paistan pinaattiohukaisia yleensä isomman määrän kerralla – alkuun niitä syödään sellaisinaan, puolukkasurvoksen kanssa, ja seuraavana päivänä lopuista voi tehdä täytettyjä ohukaisia uunissa.

Ohukaiset:
200 g tuoretta pinaattia
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 munaa
5 dl kevytmaitoa
3 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä paistamiseen

Silppua pinaatti pieneksi ja freesaa se kuumalla pannulla öljyssä, anna jäähtyä. Sekoita munat ja maito. Vatkaa joukkoon jauhot, suola ja sokeri. Anna turvota. Sekoita joukkoon pinaatti. Paista letut öljyssä pannulla kullanruskeiksi molemmin puolin.

Jauhelihatäyte:
400 g naudan jauhelihaa
2 rkl Virgino Chiliöljyä
100 g pippurituorejuustoa
½ paprikaa
1 pieni sipuli
½ tl suolaa

Pinnalle:
1 dl emmantal-juustoraastetta

Ruskista jauheliha paistinpannulla öljyssää, silppua sipuli ja paloittele paprika. Lisää ne kuullottumaan jauhelihan sekaan. Lisää joukkoon vielä tuorejuusto ja suola ja sekoita tasaiseksi. Laita lettujen päälle täytettä, kieritä ne rullaksi ja aseta vierekkäin öljyllä voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 175 asteessa kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.

Vinkki! Voit käyttää maun mukaan myös Virgino Rosmariiniöljyä tai Valkosipuliöljyä.

Pin It

Bataatti-jauhelihapaistos maistuu lapsillekin

kategoriassa Blogi

Bataatti, englanniksi sweet potato, ei nimestään huolimatta ole perunan sukulainen, mutta käyttäytyy ruuanlaitossa jauhoisen perunan…

Paras kanakeitto syntyy pitkään hauduttamalla

kategoriassa Blogi

Alkuvuoden koleissa ilmoissa maistuu parhaiten höyryävän kuuma keitto. Olen jo useana vuotena tehnyt ison kattilallisen…

Vegaaninen kurpitsarisotto maistuu jokaiselle

kategoriassa Blogi

Yhä useampi noudattaa kasvisruokavaliota tai on fleksaaja, eli periaatteessa sekasyöjä mutta suosii kasvisruokia. Siskoni on…