header

Jauhelihalla täytetyt pinaattikrepit

pinaattiohukaisetNyt on se aika, kun kasvimaalta saa satoa.

Itse olen kasvattanut sekä pinaattia että mangoldia. Molempia voi käyttää samalla tavalla, esimerkiksi muhennoksiin tai ohukaisiin.

Paistan pinaattiohukaisia yleensä isomman määrän kerralla – alkuun niitä syödään sellaisinaan, puolukkasurvoksen kanssa, ja seuraavana päivänä lopuista voi tehdä täytettyjä ohukaisia uunissa.

Ohukaiset:
200 g tuoretta pinaattia
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 munaa
5 dl kevytmaitoa
3 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä paistamiseen

Silppua pinaatti pieneksi ja freesaa se kuumalla pannulla öljyssä, anna jäähtyä. Sekoita munat ja maito. Vatkaa joukkoon jauhot, suola ja sokeri. Anna turvota. Sekoita joukkoon pinaatti. Paista letut öljyssä pannulla kullanruskeiksi molemmin puolin.

Jauhelihatäyte:
400 g naudan jauhelihaa
2 rkl Virgino Chiliöljyä
100 g pippurituorejuustoa
½ paprikaa
1 pieni sipuli
½ tl suolaa

Pinnalle:
1 dl emmantal-juustoraastetta

Ruskista jauheliha paistinpannulla öljyssää, silppua sipuli ja paloittele paprika. Lisää ne kuullottumaan jauhelihan sekaan. Lisää joukkoon vielä tuorejuusto ja suola ja sekoita tasaiseksi. Laita lettujen päälle täytettä, kieritä ne rullaksi ja aseta vierekkäin öljyllä voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 175 asteessa kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.

Vinkki! Voit käyttää maun mukaan myös Virgino Rosmariiniöljyä tai Valkosipuliöljyä.

Pin It

Marjajutska

kategoriassa Blogi

Viime blogista on vierähtänyt jo tovi jos toinenkin. Sinä aikana on tapahtunut paljon sanan varsinaisessa…

Kilpailu - Mikä on sinun klassikkoruokasi?

kategoriassa Ajankohtaista

Kiitos kaikille osallistujille! Kilpailu on päättynyt!

Lohta sinihomejuustopastan kera

kategoriassa Blogi

Olen usein huomannut, että kotona hyvistä raaka-aineista kokattu ateria voittaa maussa monet ravintola-annokset. Mehevä lohimedaljonki…