header

Korvasienirisottoa, parhautta

Korvasienirisotto kuulostaa hienolta - ja kalliilta - mutta on todellisuudessa helppo tehdä, eikä hintakaan päätä huimaa. Herkullinen italialaistyylinen risotto riittää sellaisenaan pääruuaksi vihreän salaatin kera.

Olen aivan ihastunut Sauvon säilykkeen suomalaisiin säilöttyihin korvasieniin, tölkin hinta on alle 5 euroa ja parhaiten tätä ihanuutta löytyy isoimmista K-kaupoista.

Ainekset 2 - 3:lle:

3 dl risottoriisiä
1 dl Virgino-rypsiöljyä
8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 sipuli
1 pieni tlk korvasieniä
1/2 dl parmesaani-juustoraastetta
50 g voita
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl silputtua tuoretta persiljaa

Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Silppua sipuli ja kääntele hetki öljyssä. Lisää riisi ja sekoita minuutti-pari. Kuumenna vesi toisessa kattilassa ja sekoita joukkoon kanaliemikuutio. Lisää kuumaa kanalientä risottoon desilitra kerrallaan.

Säädä risottokattilan levy keskilämmölle (3- 4). Sekoittele pohjia myöten ja lisää nestettä aina, kun edellinen erä on imeytynyt riisiin. Kun kaikki neste on imeytynyt riisiin, alkaa risotto olla valmista.

Sekoita risottoon valutetut korvasienet, juustoraaste ja voi, mausta mustapippurilla ja ripota pinnalle persiljaa. Tajoa heti.

Pin It

Karppaa viisaasti, valitse öljyt

kategoriassa Ajankohtaista

Viisaasti karpatessa suositaan kasvirasvoja, kuten kylmäpuristettua rypsiöljyä, sekä nautitaan runsaasti proteiinia joka pitää kylläisenä ja…

Sonja Lumpeen puutarhan sato jalostuu herkuiksi

kategoriassa Ajankohtaista

Sonjan puutarha -ohjelmaa esitetään FOX-kanavalla huhtikuussa keskiviikkoisin kello 17.30 sekä useina uusintoina. Mukana ohjelmassa on…

Elämä voi muuttua - Kotitalousopettaja Taina Mäntylä

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalousopettaja Taina Mäntylä on vuoden aikana aloittanut mieluisan liikuntaharrastuksen, muuttanut ruokavaliotaan ja ruokarytmiään. Hän on…