header

Korvasienirisottoa, parhautta

Korvasienirisotto kuulostaa hienolta - ja kalliilta - mutta on todellisuudessa helppo tehdä, eikä hintakaan päätä huimaa. Herkullinen italialaistyylinen risotto riittää sellaisenaan pääruuaksi vihreän salaatin kera.

Olen aivan ihastunut Sauvon säilykkeen suomalaisiin säilöttyihin korvasieniin, tölkin hinta on alle 5 euroa ja parhaiten tätä ihanuutta löytyy isoimmista K-kaupoista.

Ainekset 2 - 3:lle:

3 dl risottoriisiä
1 dl Virgino-rypsiöljyä
8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 sipuli
1 pieni tlk korvasieniä
1/2 dl parmesaani-juustoraastetta
50 g voita
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl silputtua tuoretta persiljaa

Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Silppua sipuli ja kääntele hetki öljyssä. Lisää riisi ja sekoita minuutti-pari. Kuumenna vesi toisessa kattilassa ja sekoita joukkoon kanaliemikuutio. Lisää kuumaa kanalientä risottoon desilitra kerrallaan.

Säädä risottokattilan levy keskilämmölle (3- 4). Sekoittele pohjia myöten ja lisää nestettä aina, kun edellinen erä on imeytynyt riisiin. Kun kaikki neste on imeytynyt riisiin, alkaa risotto olla valmista.

Sekoita risottoon valutetut korvasienet, juustoraaste ja voi, mausta mustapippurilla ja ripota pinnalle persiljaa. Tajoa heti.

Pin It

Ravitsemusterapeutti Anette Palssa: Majoneesia saa syödä päivittäin

kategoriassa Ajankohtaista

Moni pitää majoneesia epäterveellisenä – syyttä. ”Kotitekoisessa majoneesissa ei ole mitään huonoa”, sanoo laillistettu ravitsemusterapeutti…

Itseleivotut croissantit sunnuntain aamiaiselle

kategoriassa Blogi

Voiko olla ihanampaa tarjottavaa viikonlopun aamiaiselle tai brunssille kuin juuri uunista tulleet croissantit? Croissantien kanssa…

Ihanaa tuoretta ranskanleipää

kategoriassa Blogi

Olemme tottuneet kuulemaan, että valkoisen vehnän nauttiminen on syntiä. Pieni synninteko on kuitenkin aina silloin…