header

Gluteenittomat tortillat ja tulinen jauhelihakastike

Jouluruuat kyllästyttävät jo. Uutena vuotena ja loppiaisena maistuvat itse tehdyt tortillat tulisen täytteen kera.

Keliakia on yleistä nykyään, ja monet muutkin noudattavat gluteenitonta ruokavaliota. Maissijauhoista valmistetut tortillat maistuvat kaikille!

Taikina:
4,5 dl hienoa maissijauhoa
1 tl suolaa
2,5 dl kuumaa vettä
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Täyte:
400 g jauhelihaa
kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä paistamiseen
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 tuoretta chiliä
1 tl suolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
2 dl tomaattikastiketta

Lisäksi:
tuoretta kurkkua
tomaattia
vihreää salaattia
salsakastiketta
guacamole-kastiketta
fetaa kuutioina

Yhdistä ainekset ja alusta taikina käsin. Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä puolisen tuntia.

Paista sillä välin jauheliha öljyssä kuumalla paistinpannulla. Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja chili, paista hetki. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Lisää tomaattikastike ja pidä täyte lämpimänä miedolla lämmöllä.

Jaa taikina terävällä veitsellä 3 osaan ja edelleen jokainen 5 osaan. Pyörittele taikinapaloista pyöreitä palloja ja suojaa ne kelmulla. Litistä taikinapallo kiekoksi ja kauli runsaan maissijauhon kanssa ohueksi tortillaksi. Paista kuumalla paistinpannulla molemmin puolin muutama minuutti. Nosta paistettu tortilla leivinliinan alle jäähtymään.

Tarjoile heti jauhelihatäytteen, tuoreiden kasvisten, kastikkeiden ja fetajuuston kera.

Pin It

Raikas appelsiinipesto maistuu kesäisellä lounaalla

kategoriassa Blogi

Pastaa tekee usein mieli kesäaikaankin, ainakin jos harrastaa minun tapaani paljon liikuntaa. Kylmänä tarjottava, appelsiinimehusta…

Pullavanukas uudella twistillä

kategoriassa Blogi

Isoäidin resepteistä on tullut uudelleen trendikkäitä. Monet perinteiset ruuat ja jälkiruuat ovat maukkaita, edullisia ja…

Rypsiöljy ulos kaapista!

kategoriassa Blogi

Olen viime elokuusta lähtien työskennellyt uudessa työpaikassa, Kotitalousopettajien liiton toiminnanjohtajana ja Kotitalous-lehden toimituspäällikkönä. Nyt keväällä…