header

Vähän parempaa hernekeittoa savuporon kanssa

hernekeittoVihreistä pakasteherneistä syntyy helposti yksinkertainen, mutta todella maukas keitto.

Jos keitosta haluaa juhlavaa, esimerkiksi juhla-aterian alkukeiton, sen kanssa voi tarjota smetanaa, rosmariiniöljyä ja kylmäsavupororouhetta.

Virginon Rosmariiniöljy on todella hyvää sekä riistan ja poron että kasvisten kanssa.

400 g pakastettuja vihreitä herneitä
1 pieni sipuli
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
5 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
1 rkl puristettua sitruunamehua
suolaa ja rouhittua valkopippuria
2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
4 rkl smetanaa
4 rkl savupororouhetta tai kylmäsavuporoa silputtuna

Kuori ja hienonna sipuli, paista ruokalusikallisessa öljyä. Lisää herneet, vesi, murennettu liemikuutio, viini ja kerma, keitä 5 minuuttia.

Sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Kuumenna kiehuvaksi, lisää sitruunamehu, suola ja pippuri.

Tarjoile lämpimiltä, syviltä lautasilta. Koristele annokset smetanalla, savupororouheella, Rosmariiniöljyllä ja persiljasilpulla.

Pin It

Sokerilla-bloggaaja Elina Brodkin:

kategoriassa Ajankohtaista

Kakut kesän juhliin kannattaa leipoa hyvissä ajoin! Elina Brodkin on innostunut blogiyhteistyöstä Virginon kanssa. ”Käytän…

Vietnamilainen pho-keitto on kuumaa ja mausteista

kategoriassa Blogi

Vietnamilainen keittiö on tämän hetken kiinnostavimpia. Maukas liemi on trendikkään pho-keiton perusta. Siihen käytetään paljon…

Suomalaisella ruualla on tarina

kategoriassa Ajankohtaista

Mari Hannukselan mielestä ruoka saa uuden ulottuvuuden, kun tietää, missä se on valmistettu. ”Ostan kotiinkin…