header

Vähän parempaa hernekeittoa savuporon kanssa

hernekeittoVihreistä pakasteherneistä syntyy helposti yksinkertainen, mutta todella maukas keitto.

Jos keitosta haluaa juhlavaa, esimerkiksi juhla-aterian alkukeiton, sen kanssa voi tarjota smetanaa, rosmariiniöljyä ja kylmäsavupororouhetta.

Virginon Rosmariiniöljy on todella hyvää sekä riistan ja poron että kasvisten kanssa.

400 g pakastettuja vihreitä herneitä
1 pieni sipuli
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
5 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
1 rkl puristettua sitruunamehua
suolaa ja rouhittua valkopippuria
2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
4 rkl smetanaa
4 rkl savupororouhetta tai kylmäsavuporoa silputtuna

Kuori ja hienonna sipuli, paista ruokalusikallisessa öljyä. Lisää herneet, vesi, murennettu liemikuutio, viini ja kerma, keitä 5 minuuttia.

Sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Kuumenna kiehuvaksi, lisää sitruunamehu, suola ja pippuri.

Tarjoile lämpimiltä, syviltä lautasilta. Koristele annokset smetanalla, savupororouheella, Rosmariiniöljyllä ja persiljasilpulla.

Pin It

Patrik Borg ohjaa intuitiiviseen syömiseen

kategoriassa Ajankohtaista

Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg opastaa uutuuskirjassaan intuitiiviseen syömiseen sekä kuuntelemaan kehon nälkä- ja kylläisyysviestejä. Päämääränä on…

Sopimusviljelyllä puhdasta suomalaista ruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Risto Ojala on yksi Virginon pitkäaikaisimmista sopimusviljelijöistä ja yhteistyökumppanista. ”Asumme Janakkalassa Kerkkolan kylässä, jossa tyttäremmekin…

Lähi-idän makua, suomalaisia kasviksia - kukkakaalitabbule

kategoriassa Blogi

Pikkujoulukauden illanistujaisissa on hyvä tarjota myös kevyitä kasvisruokia - mutta herkullisia! Olen itse nyt innostunut…