header

Vähän parempaa hernekeittoa savuporon kanssa

hernekeittoVihreistä pakasteherneistä syntyy helposti yksinkertainen, mutta todella maukas keitto.

Jos keitosta haluaa juhlavaa, esimerkiksi juhla-aterian alkukeiton, sen kanssa voi tarjota smetanaa, rosmariiniöljyä ja kylmäsavupororouhetta.

Virginon Rosmariiniöljy on todella hyvää sekä riistan ja poron että kasvisten kanssa.

400 g pakastettuja vihreitä herneitä
1 pieni sipuli
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
5 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
1 rkl puristettua sitruunamehua
suolaa ja rouhittua valkopippuria
2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
4 rkl smetanaa
4 rkl savupororouhetta tai kylmäsavuporoa silputtuna

Kuori ja hienonna sipuli, paista ruokalusikallisessa öljyä. Lisää herneet, vesi, murennettu liemikuutio, viini ja kerma, keitä 5 minuuttia.

Sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Kuumenna kiehuvaksi, lisää sitruunamehu, suola ja pippuri.

Tarjoile lämpimiltä, syviltä lautasilta. Koristele annokset smetanalla, savupororouheella, Rosmariiniöljyllä ja persiljasilpulla.

Pin It

Kurpitsapannu

kategoriassa Blogi

Kurpitsat kuuluvat loppusyksyyn. Niistä saa paitsi hienoja syys- ja halloween-koristeita, myös monipuolista ruokaa: sosekeittoa, pikkelsiä,…

Kotona tai poissa

kategoriassa Blogi

Joulu katkaisi talven kisarupeaman vaikka kovin monesta päivästä ei ollut kyse. Jotenkin se vaan rauhoittaa…

Kovan rasvan käyttö huolestuttaa asiantuntijoita – tilalle rypsiöljyä

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalaislapset saavat liikaa tyydyttynyttä eli kovaa rasvaa ruokavaliostaan. Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan kova rasva onkin suurempi riski…