header

Vähän parempaa hernekeittoa savuporon kanssa

hernekeittoVihreistä pakasteherneistä syntyy helposti yksinkertainen, mutta todella maukas keitto.

Jos keitosta haluaa juhlavaa, esimerkiksi juhla-aterian alkukeiton, sen kanssa voi tarjota smetanaa, rosmariiniöljyä ja kylmäsavupororouhetta.

Virginon Rosmariiniöljy on todella hyvää sekä riistan ja poron että kasvisten kanssa.

400 g pakastettuja vihreitä herneitä
1 pieni sipuli
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
5 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
1 rkl puristettua sitruunamehua
suolaa ja rouhittua valkopippuria
2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
4 rkl smetanaa
4 rkl savupororouhetta tai kylmäsavuporoa silputtuna

Kuori ja hienonna sipuli, paista ruokalusikallisessa öljyä. Lisää herneet, vesi, murennettu liemikuutio, viini ja kerma, keitä 5 minuuttia.

Sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Kuumenna kiehuvaksi, lisää sitruunamehu, suola ja pippuri.

Tarjoile lämpimiltä, syviltä lautasilta. Koristele annokset smetanalla, savupororouheella, Rosmariiniöljyllä ja persiljasilpulla.

Pin It

Huippukokki ja grillivelho Kim Palhus: Mitä tahansa voi grillata!

kategoriassa Ajankohtaista

Kim Palhus on loihtinut grillireseptejä, joista saa yhdisteltyä monta erilaista mieleenpainuvaa ateriakokonaisuutta. Barbeque-keittiön synnyinsijoilla ovat…

Manteli-hunajakakku tuo aurinkoa syksyyn

kategoriassa Blogi

Manteli-hunajakakun tuoksu, maku ja värit vievät ajatukset aurinkoiseen etelään. Kakussa maistuvat mantelit, saksanpähkinät, hunaja, appelsiini…

Osaatko syödä itsellesi makoisat unet? Unitutkijan vinkit päivän aterioille

kategoriassa Ajankohtaista

Uniprofessori lorauttaa pastan päälle ruokaöljyä ja nauttii iltapalalla omenaa ja banaania. Unitutkija, professori Markku Partista…