header

Vähän parempaa hernekeittoa savuporon kanssa

hernekeittoVihreistä pakasteherneistä syntyy helposti yksinkertainen, mutta todella maukas keitto.

Jos keitosta haluaa juhlavaa, esimerkiksi juhla-aterian alkukeiton, sen kanssa voi tarjota smetanaa, rosmariiniöljyä ja kylmäsavupororouhetta.

Virginon Rosmariiniöljy on todella hyvää sekä riistan ja poron että kasvisten kanssa.

400 g pakastettuja vihreitä herneitä
1 pieni sipuli
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
5 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
1 rkl puristettua sitruunamehua
suolaa ja rouhittua valkopippuria
2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
4 rkl smetanaa
4 rkl savupororouhetta tai kylmäsavuporoa silputtuna

Kuori ja hienonna sipuli, paista ruokalusikallisessa öljyä. Lisää herneet, vesi, murennettu liemikuutio, viini ja kerma, keitä 5 minuuttia.

Sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Kuumenna kiehuvaksi, lisää sitruunamehu, suola ja pippuri.

Tarjoile lämpimiltä, syviltä lautasilta. Koristele annokset smetanalla, savupororouheella, Rosmariiniöljyllä ja persiljasilpulla.

Pin It

Lisää kuppikakkuja - nyt gluteenittomia!

kategoriassa Blogi

Saan työni puolesta usein kokeiltavaksi ruoka-alan uutuuksia. Nyt postista tupsahti mielenkiintoinen paketti, Mix Well -nimisen…

Puhdasta ruokaa suoraan luonnosta

kategoriassa Ajankohtaista

"Lähellä kasvatettu ruoka on ihmiselle terveellisintä. Kuten suomalainen kala ja rypsiöljy, joista saatavia rasvahappoja tarvitsemme…

Heinähommista MM-kisoihin

kategoriassa Blogi

En muista milloin olisin ollu noin puhki kauden jälkeen. Toukokuu meni vielä fiilispohjalta. Kävin lenkillä,…