header

Suomalainen poro-juurespata maistuu loppusyksyn viikonloppuina

poropataKun ulkona on kylmää, kosteaa ja tuulista, tekee mieli lämmittävää pataruokaa.

Suomalainen poronliha on ekologinen valinta, ja padasta tulee terveellistä, kun siinä on paljon kasviksia. Kasvikset tekevät myös ruuasta edullisempaa.

Oluella ja rosmariinilla maustettu poro-juurespata on niin herkullista, että se sopii tarjottavaksi sekä viikonloppuvieraille että myös joulun aikana.

Pataruuan voi myös jättää uuniin kypsymään ulkoilun ajaksi!

Ruokaan lisättävää olutta ei tarvitse pelätä, sillä alkoholi haihtuu hauduttamisen aikana. Paistin sijaan padan voi tehdä myös poron käristyslihasta.

Jos käytät ruokaan maustamatonta Virgino-rypsiöljyä, niin lisää pataan lopuksi tuoreita rosmariinin lehtiä.

Poro-juurespata
n. 500 g poron paistia
½ dl Virgino Rosmariiniöljyä
suolaa, mustapippuria
5 dl tölkki tummaa olutta
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 punajuurta
3 isoa porkkanaa
4 puikulaperunaa
1 palsternakka
3 laakerinlehteä
½ rkl roseepippureita
vettä
½ pkt Mustaleima Koskenlaskija -juustoa

Paloittele poro suupaloiksi ja paista palat pienissä erissä pannulla Rosmariiniöljyssä kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja tuoreella mustapippurilla kaikki poropalat paiston yhteydessä. Paista kuoritut ja hienonnetut sipulit samassa pannussa.

Kun olet paistanut kaikki, kaada n. 2dl vettä pannulle ja raaputa kaikki maut pannulta mukaan huuhdeliemeen. Ota liemi talteen.

Laita paistetut poropalat, paistettu sipuli, hieman pienennetty valkosipuli ja huuhdeliemi pataan. Lisää olut, laakerinlehdet ja roseepippurit mukaan.

Kuori ja paloittele juurekset, lisää pataan. Lisää vettä niin, että ainekset juuri peittyvät. Hauduta pataa 200 asteisessa uunissa n. 2 t (tai kunnes liha on mureaa). Kurkkaa pataan välillä ja lisää tarvittaessa hieman vettä. Lisää lopussa paloiteltu juusto pataan ja hauduta vielä hetki.

Pin It

Porkkanaletut ovat hyvää arkiruokaa

kategoriassa Blogi

Arkena ruuanlaiton pitää olla helppoa, nopeaa ja edullista. Silti arkiruoka voi olla herkullista ja ihanaa!…

Perinteinen pannukakku maistuu kaikille

kategoriassa Blogi

Ruuan hinnasta on viime aikoina käyty paljon keskustelua. Kun laittaa ruuan itse edullisista raaka-aineista, jää…

Itse pyydetty ja kerätty ruoka on parasta

kategoriassa Ajankohtaista

Turkulainen nuorisotyöntekijä Ana Kuusisto on monessa mukana. Ruuanlaitosta, viljelystä, kalastuksesta ja sienestyksestä innostunut mies osallistui…