header

Suomalainen poro-juurespata maistuu loppusyksyn viikonloppuina

poropataKun ulkona on kylmää, kosteaa ja tuulista, tekee mieli lämmittävää pataruokaa.

Suomalainen poronliha on ekologinen valinta, ja padasta tulee terveellistä, kun siinä on paljon kasviksia. Kasvikset tekevät myös ruuasta edullisempaa.

Oluella ja rosmariinilla maustettu poro-juurespata on niin herkullista, että se sopii tarjottavaksi sekä viikonloppuvieraille että myös joulun aikana.

Pataruuan voi myös jättää uuniin kypsymään ulkoilun ajaksi!

Ruokaan lisättävää olutta ei tarvitse pelätä, sillä alkoholi haihtuu hauduttamisen aikana. Paistin sijaan padan voi tehdä myös poron käristyslihasta.

Jos käytät ruokaan maustamatonta Virgino-rypsiöljyä, niin lisää pataan lopuksi tuoreita rosmariinin lehtiä.

Poro-juurespata
n. 500 g poron paistia
½ dl Virgino Rosmariiniöljyä
suolaa, mustapippuria
5 dl tölkki tummaa olutta
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 punajuurta
3 isoa porkkanaa
4 puikulaperunaa
1 palsternakka
3 laakerinlehteä
½ rkl roseepippureita
vettä
½ pkt Mustaleima Koskenlaskija -juustoa

Paloittele poro suupaloiksi ja paista palat pienissä erissä pannulla Rosmariiniöljyssä kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja tuoreella mustapippurilla kaikki poropalat paiston yhteydessä. Paista kuoritut ja hienonnetut sipulit samassa pannussa.

Kun olet paistanut kaikki, kaada n. 2dl vettä pannulle ja raaputa kaikki maut pannulta mukaan huuhdeliemeen. Ota liemi talteen.

Laita paistetut poropalat, paistettu sipuli, hieman pienennetty valkosipuli ja huuhdeliemi pataan. Lisää olut, laakerinlehdet ja roseepippurit mukaan.

Kuori ja paloittele juurekset, lisää pataan. Lisää vettä niin, että ainekset juuri peittyvät. Hauduta pataa 200 asteisessa uunissa n. 2 t (tai kunnes liha on mureaa). Kurkkaa pataan välillä ja lisää tarvittaessa hieman vettä. Lisää lopussa paloiteltu juusto pataan ja hauduta vielä hetki.

Pin It

Sienillä täytetyt paprikat ovat satokauden ruokaa parhaimmillaan

kategoriassa Blogi

1980-luvulla suositut täytetyt paprikat ovat tulleet takaisin! Syksyllä tehdään herkullisia sienillä täytettyjä paprikoita, jotka sopivat…

Lohta sinihomejuustopastan kera

kategoriassa Blogi

Olen usein huomannut, että kotona hyvistä raaka-aineista kokattu ateria voittaa maussa monet ravintola-annokset. Mehevä lohimedaljonki…

Virgino on Janakkalan vuoden yritys 2012

kategoriassa Ajankohtaista

Janakkalan kunnanhallitus on valinnut Kankaisten Öljykasvit Oy:n vuoden yritykseksi. Hämäläisten viljelijöiden vuonna 1994 perustama yritys,…