header

Suomalainen poro-juurespata maistuu loppusyksyn viikonloppuina

poropataKun ulkona on kylmää, kosteaa ja tuulista, tekee mieli lämmittävää pataruokaa.

Suomalainen poronliha on ekologinen valinta, ja padasta tulee terveellistä, kun siinä on paljon kasviksia. Kasvikset tekevät myös ruuasta edullisempaa.

Oluella ja rosmariinilla maustettu poro-juurespata on niin herkullista, että se sopii tarjottavaksi sekä viikonloppuvieraille että myös joulun aikana.

Pataruuan voi myös jättää uuniin kypsymään ulkoilun ajaksi!

Ruokaan lisättävää olutta ei tarvitse pelätä, sillä alkoholi haihtuu hauduttamisen aikana. Paistin sijaan padan voi tehdä myös poron käristyslihasta.

Jos käytät ruokaan maustamatonta Virgino-rypsiöljyä, niin lisää pataan lopuksi tuoreita rosmariinin lehtiä.

Poro-juurespata
n. 500 g poron paistia
½ dl Virgino Rosmariiniöljyä
suolaa, mustapippuria
5 dl tölkki tummaa olutta
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 punajuurta
3 isoa porkkanaa
4 puikulaperunaa
1 palsternakka
3 laakerinlehteä
½ rkl roseepippureita
vettä
½ pkt Mustaleima Koskenlaskija -juustoa

Paloittele poro suupaloiksi ja paista palat pienissä erissä pannulla Rosmariiniöljyssä kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja tuoreella mustapippurilla kaikki poropalat paiston yhteydessä. Paista kuoritut ja hienonnetut sipulit samassa pannussa.

Kun olet paistanut kaikki, kaada n. 2dl vettä pannulle ja raaputa kaikki maut pannulta mukaan huuhdeliemeen. Ota liemi talteen.

Laita paistetut poropalat, paistettu sipuli, hieman pienennetty valkosipuli ja huuhdeliemi pataan. Lisää olut, laakerinlehdet ja roseepippurit mukaan.

Kuori ja paloittele juurekset, lisää pataan. Lisää vettä niin, että ainekset juuri peittyvät. Hauduta pataa 200 asteisessa uunissa n. 2 t (tai kunnes liha on mureaa). Kurkkaa pataan välillä ja lisää tarvittaessa hieman vettä. Lisää lopussa paloiteltu juusto pataan ja hauduta vielä hetki.

Pin It

Hyvään kuntoon ja ruokavalioon ei ole oikotietä - Hiihtäjä Eevamari Oksanen

kategoriassa Ajankohtaista

Eevamari Oksanen on pienestä pitäen haaveillut hiihtäjän urasta – siitä lähtien, kun suuri idoli Marja-Liisa…

Paras kanakeitto syntyy pitkään hauduttamalla

kategoriassa Blogi

Alkuvuoden koleissa ilmoissa maistuu parhaiten höyryävän kuuma keitto. Olen jo useana vuotena tehnyt ison kattilallisen…

Vappupiknikille suolaista piirakkaa ja salaatteja

kategoriassa Blogi

Vappuna pidetään piknikkejä ja grillijuhlia – satoi tai paistoi. Suolaiset ja makeat piirakat sekä salaatit…