header

Italialainen munakoisopaistos, la parmigiana di melanzane

munakoisopaistos1La parmigiana di melanzane on herkullinen uunissa kypsennetty munakoisovuoka, josta italialaisilla on monta erilaista alueellista versiota.

Munakoisopaistos tarjoillaan yleensä pääruokana, joko suoraan uunista tulleena tai hieman jäähtyneenä. Lisäksi kannattaa tarjota hyvää viipaloitua maalaisleipää, jolle voi valuttaa esimerkiksi Virginon Rosmariiniöljyä!

Juomaksi kylmää sitruunalla maustettua vettä tai hyvää punaviiniä.

Munakoisopaistos
2 munakoisoa
sormisuolaa
1/2 dl Virgino Valkosipuliöljyä
1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja (Mutti)
1 sipuli
mustapippuria myllystä
½ dl silputtua tuoretta basilikaa
2 pkt mozzarellaa viipaloituna
2 rkl parmesaaniraastetta

Leikkaa munakoisot pitkittäin sentin levyiksi. Asettele ne leivinpaperille ja ripota päälle sormisuolaa. Anna munakoisoviipaleiden ”hikoilla” puoli tuntia, pyyhi sitten neste ja suola kevyesti pois talouspaperilla.

Kuullota silputtua sipulia öljyssä pannulla. Lisää tomaatit ja keitä liika neste pois. Mausta pippurilla ja basilikalla.

Laita voideltuun uunivuokaan vuorotellen kastiketta, munakoisoviipaleita ja mozzarellaa kerroksittain, päällimmäiseksi mozzarellaa sekä parmesaaniraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa alatasolla 45 minuuttia.

Vinkki! Jos käytät maustamatonta Virgino-öljyä, lisää kastikkeeseen pari murskattua valkosipulin kynttä.

Pin It

Banaaniletut ja pannari!

kategoriassa Blogi

Hiukan mustuneita banaaneja ei suinkaan kannata heittää pois, kätevä emäntä käyttää ne herkullisiin banaanilettuihin -…

Kotitalousopettajien leivontaillassa tehtiin joulubageleita ja saaristolaissämpylöitä

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalousopettajat Elina Brodkin ja Sanni Mielonen pitivät Varsinais-Suomen Kotitalousopettajat ry:lle jouluisen leivontaillan, jossa tehtiin yhdessä,…

Vähän parempaa hernekeittoa savuporon kanssa

kategoriassa Blogi

Vihreistä pakasteherneistä syntyy helposti yksinkertainen, mutta todella maukas keitto. Jos keitosta haluaa juhlavaa, esimerkiksi juhla-aterian…