header

Italialainen munakoisopaistos, la parmigiana di melanzane

munakoisopaistos1La parmigiana di melanzane on herkullinen uunissa kypsennetty munakoisovuoka, josta italialaisilla on monta erilaista alueellista versiota.

Munakoisopaistos tarjoillaan yleensä pääruokana, joko suoraan uunista tulleena tai hieman jäähtyneenä. Lisäksi kannattaa tarjota hyvää viipaloitua maalaisleipää, jolle voi valuttaa esimerkiksi Virginon Rosmariiniöljyä!

Juomaksi kylmää sitruunalla maustettua vettä tai hyvää punaviiniä.

Munakoisopaistos
2 munakoisoa
sormisuolaa
1/2 dl Virgino Valkosipuliöljyä
1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja (Mutti)
1 sipuli
mustapippuria myllystä
½ dl silputtua tuoretta basilikaa
2 pkt mozzarellaa viipaloituna
2 rkl parmesaaniraastetta

Leikkaa munakoisot pitkittäin sentin levyiksi. Asettele ne leivinpaperille ja ripota päälle sormisuolaa. Anna munakoisoviipaleiden ”hikoilla” puoli tuntia, pyyhi sitten neste ja suola kevyesti pois talouspaperilla.

Kuullota silputtua sipulia öljyssä pannulla. Lisää tomaatit ja keitä liika neste pois. Mausta pippurilla ja basilikalla.

Laita voideltuun uunivuokaan vuorotellen kastiketta, munakoisoviipaleita ja mozzarellaa kerroksittain, päällimmäiseksi mozzarellaa sekä parmesaaniraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa alatasolla 45 minuuttia.

Vinkki! Jos käytät maustamatonta Virgino-öljyä, lisää kastikkeeseen pari murskattua valkosipulin kynttä.

Pin It

Vietnamilainen pho-keitto on kuumaa ja mausteista

kategoriassa Blogi

Vietnamilainen keittiö on tämän hetken kiinnostavimpia. Maukas liemi on trendikkään pho-keiton perusta. Siihen käytetään paljon…

Superaamiainen antaa potkua päivään

kategoriassa Blogi

Aikaisin aamulla ruoka ei oikein tahdo maistua, ainakaan minulle. Unenpöpperöisenä on myös hankalaa ruveta valmistamaan…

Pohjoismainen ruokavalio auttaa välttämään aivoinfarktin

kategoriassa Ajankohtaista

Tutkimuksessa pohjoismaisen ruokavalion keskeisiksi piirteiksi määriteltiin kala, kaurapuuro, ruisleipä, juurekset, kaali sekä omenat ja päärynät.…