header

Italialainen munakoisopaistos, la parmigiana di melanzane

munakoisopaistos1La parmigiana di melanzane on herkullinen uunissa kypsennetty munakoisovuoka, josta italialaisilla on monta erilaista alueellista versiota.

Munakoisopaistos tarjoillaan yleensä pääruokana, joko suoraan uunista tulleena tai hieman jäähtyneenä. Lisäksi kannattaa tarjota hyvää viipaloitua maalaisleipää, jolle voi valuttaa esimerkiksi Virginon Rosmariiniöljyä!

Juomaksi kylmää sitruunalla maustettua vettä tai hyvää punaviiniä.

Munakoisopaistos
2 munakoisoa
sormisuolaa
1/2 dl Virgino Valkosipuliöljyä
1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja (Mutti)
1 sipuli
mustapippuria myllystä
½ dl silputtua tuoretta basilikaa
2 pkt mozzarellaa viipaloituna
2 rkl parmesaaniraastetta

Leikkaa munakoisot pitkittäin sentin levyiksi. Asettele ne leivinpaperille ja ripota päälle sormisuolaa. Anna munakoisoviipaleiden ”hikoilla” puoli tuntia, pyyhi sitten neste ja suola kevyesti pois talouspaperilla.

Kuullota silputtua sipulia öljyssä pannulla. Lisää tomaatit ja keitä liika neste pois. Mausta pippurilla ja basilikalla.

Laita voideltuun uunivuokaan vuorotellen kastiketta, munakoisoviipaleita ja mozzarellaa kerroksittain, päällimmäiseksi mozzarellaa sekä parmesaaniraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa alatasolla 45 minuuttia.

Vinkki! Jos käytät maustamatonta Virgino-öljyä, lisää kastikkeeseen pari murskattua valkosipulin kynttä.

Pin It

Säännöllinen ruokarytmi ja hyvä rasva hoitavat aivoja

kategoriassa Ajankohtaista

Aivotutkija vannoo hyvien rasvojen nimeen ja kehottaa tarjoamaan aivoille polttoainetta säännöllisesti. Minna Huotilaista haastatteli Maaseudun…

Carola ja Ville kokkaavat nepalilaista ruokaa rennolla otteella

kategoriassa Ajankohtaista

26-vuotiaat turkulaiset Carola Waselius ja Ville Kuvaja olivat viime keväänä työharjoittelussa Nepalin pääkaupungissa Katmandussa. Mukaan…

Huomio rasvan laatuun - Rasvoissa ei olennaista määrä vaan laatu

kategoriassa Ajankohtaista

Kuluttaja-lehden artikkelin mukaan saamme kovaa, veren kolesteroliarvoja nostavaa rasvaa maitotuotteista, voista, rasvaisesta lihasta sekä leivonnaisista.…