Fiiliksiä alpeilta

Takana on ensimmäiset viisi päivää leiriä Itävallan Ramsaussa. Taivaalta on tullu vettä, lunta ja räntää, mutta maisemat ovat huikeat.

Reilu viikko sitten täällä oli satanut puoli metriä lunta. Nyt siitä lumisateesta on pelloilla lunta vaan siellä täällä. Vuoret on pitänyt lumesta paljon tiukemmin kiinni. Ylhäällä jäätiköllä n. 2600m korkeudessa nautittiin ensimmäinen päivä auringonpaisteesta.

Seuraavat pari päivää yritettiin mahtua sekaan, kun jäätikkulunta satoi vaakatasossa tuulen kanssa. Hyvä, että välillä eteensä näki. Silti jokaiseen treeniin on ollut kiva lähteä ja täynnä virtaa.

Seuraavassa meidän päiväohjelma tältä leiriltä treenipäivinä. Herätys klo 6.00. Aamupala klo 6.30. Aamupäivän treeniin lähtö jäätikölle klo 7.30, että keretään klo 7.50 gondoliin. Hiihtoa n. 1,5-2h. Treenin päätteeksi kuivien vaatteiden vaihto ja energiaa. Gondolilla ja autolla alas. Loppumatka hölkäten majoitukseen. Lounas klo 11.30. Päiväunet, jonka jälkeen välipala n. klo 15. Iltapäivän treeni klo 16, 1-2,5h lajiharjoitus/jalkalenkki sis. ammunta. Päivällinen klo 18.30. Illalla lihashuoltoa pilateksesta ja nukkumatti n. klo 22. Seuraavana päivänä sama ohjelma.

Tänä aamuna sain kuvia koti Suomesta, jossa maa oli saanut valkoisen värin! :) Talvi tulee. Sitä on täällä hieman vaikea sisäistää, kun pellot vihertää ja lehmät on vielä laitumella. Päivällä voi lämpötila kivuta vielä lähemmäksi 15 astetta. Tosin ylhäällä jäätiköllä on aivan talvi. Leirin jälkeen kerkeää kotona olemaan reilun viikon ja sen jälkeen pohjoiseen lumille. Kuukauden päästä tiedän lähdetäänkö maailmalle vai jäädäänkö harjoittelemaan vielä kotia. Seuraava reilu kuukausi on todella tärkeä tulevaa kautta ajatellen. Kohta alkaa kropan tehojen ulosmittaaminen, että mitä sitä on saanut harjoituskaudella aikaiseksi. Ja ilman hyvää ja ravitsevaa ruokaa ei treenitkään purisi. :)


Risotto

4 annosta

1 fenkoli
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1-2 porkkanaa
2rkl virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
3dl risottoriisiä
2dl valkoviiniä
N. 7dl vettä + 2rkl kasvisfondia
1 pss (180g) katkarapuja
1 dl parmesaania
1/2 dl tilliä hienonnettuna
Ripaus mustapippuria

Hienonna fenkoli, sipuli ja valkosipuli. Viipaloi porkkanat. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää riisi ja anna riisin kuullottua pari minuuttia. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoita kunnes viini on imeytynyt riisiin.

Lisää fenkoli ja porkkanat. Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja lisää fondi. Lisää noin 1dl kerralla kasvislientä risottoriisiä. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1dl lientä. Jatka, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää.

Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu noin 20min. Lisää sulatettu ja valitettu katkaravut kattilaan. Mausta parmesaanilla tilillä ja pippurilla.

Pin It