header

Paahdettuja kastanjoita sitruunakevytvoin kera

paahdetut kastanjatIhastuin paahdettuihin kastanjoihin Lontoossa, missä niitä myydään kärryistä monessa kadunkulmassa.
Kastanjoita on helppo paahtaa myös kotona uunissa, itse olen tehnyt niitä yleensä merisuolapedillä.

Suolapedin voi halutessaan säästää (vuoassa) ja käyttää useampaan kertaan. Ideana on, että kastanjat pysyvät siinä hyvin pystyssä.

Erityisen herkullisia kastanjat ovat sitruunamehulla maustetun kevytvoin kanssa. Tarjoa yhtä hyvin alkuruokana kuin jälkiruokanakin tai naposteltavana illanistujaisissa.

Paahdetut kastanjat
½ kg kastanjoita
4 dl karkeaa merisuolaa

Kevytvoi
100 g voita
1 dl kylmää vettä
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua

Leikkaa terävällä veitsellä ristiviillot kastanjoiden kapeaan päähän. Levitä merisuola vuokaan ja ”istuta” kastanjat pedille tukevasti, viilto ylöspäin.
Paahda uunissa 225 asteessa 15 – 20 minuuttia. Tarjoa heti.

Valmista kevytvoi laittamalla kylmät ainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi ja tarjoa kastanjoiden kera. Kukin ruokailija kuorii kastanjat itse pöydässä, kuori lähtee helposti pois viillon kohdalta.

Pin It

Palmun alle vai tunturin juureen

kategoriassa Blogi

Kausi paketissa. Viime viikonloppuna oli viimeiset kisat. Lahdessa kisattiin Messilästä siirretyt ylämäkihiihdot urheilukeskuksessa. 1,4km matkalla…

Lohta sinihomejuustopastan kera

kategoriassa Blogi

Olen usein huomannut, että kotona hyvistä raaka-aineista kokattu ateria voittaa maussa monet ravintola-annokset. Mehevä lohimedaljonki…

Elämä voi muuttua - Kotitalousopettaja Taina Mäntylä

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalousopettaja Taina Mäntylä on vuoden aikana aloittanut mieluisan liikuntaharrastuksen, muuttanut ruokavaliotaan ja ruokarytmiään. Hän on…