Ihastuin paahdettuihin kastanjoihin Lontoossa, missä niitä myydään kärryistä monessa kadunkulmassa.
Kastanjoita on helppo paahtaa myös kotona uunissa, itse olen tehnyt niitä yleensä merisuolapedillä.
Suolapedin voi halutessaan säästää (vuoassa) ja käyttää useampaan kertaan. Ideana on, että kastanjat pysyvät siinä hyvin pystyssä.
Erityisen herkullisia kastanjat ovat sitruunamehulla maustetun kevytvoin kanssa. Tarjoa yhtä hyvin alkuruokana kuin jälkiruokanakin tai naposteltavana illanistujaisissa.
Paahdetut kastanjat
½ kg kastanjoita
4 dl karkeaa merisuolaa
Kevytvoi
100 g voita
1 dl kylmää vettä
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
Leikkaa terävällä veitsellä ristiviillot kastanjoiden kapeaan päähän. Levitä merisuola vuokaan ja ”istuta” kastanjat pedille tukevasti, viilto ylöspäin.
Paahda uunissa 225 asteessa 15 – 20 minuuttia. Tarjoa heti.
Valmista kevytvoi laittamalla kylmät ainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi ja tarjoa kastanjoiden kera. Kukin ruokailija kuorii kastanjat itse pöydässä, kuori lähtee helposti pois viillon kohdalta.