header

Paahdettuja kastanjoita sitruunakevytvoin kera

paahdetut kastanjatIhastuin paahdettuihin kastanjoihin Lontoossa, missä niitä myydään kärryistä monessa kadunkulmassa.
Kastanjoita on helppo paahtaa myös kotona uunissa, itse olen tehnyt niitä yleensä merisuolapedillä.

Suolapedin voi halutessaan säästää (vuoassa) ja käyttää useampaan kertaan. Ideana on, että kastanjat pysyvät siinä hyvin pystyssä.

Erityisen herkullisia kastanjat ovat sitruunamehulla maustetun kevytvoin kanssa. Tarjoa yhtä hyvin alkuruokana kuin jälkiruokanakin tai naposteltavana illanistujaisissa.

Paahdetut kastanjat
½ kg kastanjoita
4 dl karkeaa merisuolaa

Kevytvoi
100 g voita
1 dl kylmää vettä
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua

Leikkaa terävällä veitsellä ristiviillot kastanjoiden kapeaan päähän. Levitä merisuola vuokaan ja ”istuta” kastanjat pedille tukevasti, viilto ylöspäin.
Paahda uunissa 225 asteessa 15 – 20 minuuttia. Tarjoa heti.

Valmista kevytvoi laittamalla kylmät ainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi ja tarjoa kastanjoiden kera. Kukin ruokailija kuorii kastanjat itse pöydässä, kuori lähtee helposti pois viillon kohdalta.

Pin It

Kurpitsapannu

kategoriassa Blogi

Kurpitsat kuuluvat loppusyksyyn. Niistä saa paitsi hienoja syys- ja halloween-koristeita, myös monipuolista ruokaa: sosekeittoa, pikkelsiä,…

Nopea munakas on arjen pelastus

kategoriassa Blogi

Kun tulen kotiin nälkäisenä ja väsyneenä, ja jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, ratkaisu on usein munakas. Se…

Ulla Liukkosen pääsiäiseen kuuluu kevään valoa, herkkuja ja hiljentymistä

kategoriassa Ajankohtaista

Uunin lämmössä, rakkaudella syntyvät keittiömestari Ulla Liukkosen parhaat pääsiäisherkut: rypsiöljyssä, sitruunamehussa ja yrteissä marinoitu lammaspaisti…