Juustofondue kruunaa illanistujaiset

juustofondueJuustofonduen teko onnistuu hyvin myös ilman fonduepataa, ja on erinomaista tarjottavaa illanistujaisiin. Tärkeää on muistaa, että fondue tarjoillaan ja nautitaan heti valmistuksen jälkeen!

Fondueen dipattavat voi valita maun mukaan: porkkanasuikaleita, omenaa, kirsikkatomaatteja, broccoliineja, ruusukaaleja, kurkkua, herkkusieniä, oliiveja, pieniä maustekurkkuja, varsiselleriä, leipäviipaleita… viimeksi mainituista tulee herkullisia, kun paahdat ne nopeasti pannulla Virginon makuöljyssä, esimerkiksi Rosmariini- tai Valkosipuliöljyssä, ja tarjoat lämpiminä.

Juustofondue
400 g gruyèrejuustoa raasteena
200 g punaleimaista emmentaljuustoa raasteena
3 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
3 dl valkoviiniä tai omenamehua
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
2 rkl sitruunamehua
ripaus rouhittua mustapippuria
ripaus muskottipähkinää

Kuumenna valkoviini kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon juustoraastetta pienissä erissä. Sekoita puukauhalla, kunnes juusto on täysin sulanut.

Lisää seuraava juustoerä vasta, kun seos on tasaista. Lisää öljy. Sekoita maissitärkkelysjauhot sitruunamehuun ja valuta seos sulaneeseen juustomassaan samalla sekoittaen.

Mausta seos pippurilla ja muskottipähkinällä. Tarjoa heti.

Pidä juustomassa lämpimänä ruokailun ajan sprii- tai kynttiläliekin päällä, jos se on mahdollista. Varaa jokaiselle ruokailijalle pöytään pitkävartinen haarukka, jolla ruokapaloja pyöräytetään juustomassassa padan pohjan kautta, jotta juustokastike ei pala pohjaan.

Pin It