header

Pataleipä - hyvää ja kaunista

Blogi pataleipa SPäätin kokeilla pataleipää, joka on noussut hyvin suosituksi leivonnan harrastajilla.

Kyllä kannatti - tämän helpommalla ei kotona leivottua, kaunista ja maukkaan makuista leipää voisi tehdä!

Jonkun verran tosin täytyy ennakoida, sillä taikina laitetaan nousemaan huoneenlämpöön edellisenä iltana.

Rouheinen pataleipä
7 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1/2 dl siemeniä, esim. siemensekoitusta
1/2 dl paahdettua, rouhittua pellavaa
2 tl suolaa
4 dl reilusti kädenlämpöistä vettä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Sekoita kuiva-aineet kulhossa. Lisää vesi ja öljy, sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Anna seistä huoneenlämmössä foliolla peitettynä 12 - 22 tuntia.
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen, lämmitä pata samalla uunissa. Voitele pata öljyllä, sekoita taikinaa hieman ja kaada pataan. Paista uunin alatasolla puoli tuntia foliolla peitettynä, ota folio pois ja paista vielä puoli tuntia.

Tuoreen, lämpimän leivän kanssa maistuu Virginosta tehty kevytvoi http://www.virgino.fi/reseptit/marinadit-grillausoljyt-ja-levitteet/284-kevytvoi

Pin It

Munakoisopizzat ovat hauska tarjottava illanistujaisiin

kategoriassa Blogi

Viileäkaapissani ehti melkein viikon verran olla pari muhkeaa munakoisoa, ennen kuin keksin mitä niistä voisi…

Kermainen kanapasta antaa energiaa talvipäivinä

kategoriassa Blogi

Kesällä maistuvat raikkaat salaatit, mutta kylmillä talvikeleillä moni kaipaa tuhdimpaa ruokaa. Kermainen, mausteinen ja tulinen…

Fish and chips, syntisen hyvää!

kategoriassa Blogi

Fish and chips on perinteistä englantilaista katuruokaa, rakastuin siihen jo parikymppisenä opiskellessani eglantia kielikoulussa Lontoossa.…