header

Pataleipä - hyvää ja kaunista

Blogi pataleipa SPäätin kokeilla pataleipää, joka on noussut hyvin suosituksi leivonnan harrastajilla.

Kyllä kannatti - tämän helpommalla ei kotona leivottua, kaunista ja maukkaan makuista leipää voisi tehdä!

Jonkun verran tosin täytyy ennakoida, sillä taikina laitetaan nousemaan huoneenlämpöön edellisenä iltana.

Rouheinen pataleipä
7 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1/2 dl siemeniä, esim. siemensekoitusta
1/2 dl paahdettua, rouhittua pellavaa
2 tl suolaa
4 dl reilusti kädenlämpöistä vettä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Sekoita kuiva-aineet kulhossa. Lisää vesi ja öljy, sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Anna seistä huoneenlämmössä foliolla peitettynä 12 - 22 tuntia.
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen, lämmitä pata samalla uunissa. Voitele pata öljyllä, sekoita taikinaa hieman ja kaada pataan. Paista uunin alatasolla puoli tuntia foliolla peitettynä, ota folio pois ja paista vielä puoli tuntia.

Tuoreen, lämpimän leivän kanssa maistuu Virginosta tehty kevytvoi http://www.virgino.fi/reseptit/marinadit-grillausoljyt-ja-levitteet/284-kevytvoi

Pin It

Tähteet hyötykäyttöön uunimunakkaaseen

kategoriassa Blogi

Olen koulutukseltani kotitalousopettaja, ja pyrin myös kotona vähentämään ruokahävikkiä niin paljon kuin mahdollista. Uunimunakas on…

Rasvat puhututtavat ihmisiä edelleen

kategoriassa Ajankohtaista

Ravitsemusterapeutti Hanna Partasen vastaanotolla rasvat puhututtavat ihmisiä edelleen. "Luulisi, että ihmiset tietävät kovan ja pehmeän…

Juomavinkki pääsiäispöytään

kategoriassa Ajankohtaista

"Lampaan kanssa sopii erinomaisesti joku lempeä punaviini, esimerkiksi Shiraz Australiasta tai Chiilestä", vinkkaa Virginon toimitusjohtaja…