header

Pataleipä - hyvää ja kaunista

Blogi pataleipa SPäätin kokeilla pataleipää, joka on noussut hyvin suosituksi leivonnan harrastajilla.

Kyllä kannatti - tämän helpommalla ei kotona leivottua, kaunista ja maukkaan makuista leipää voisi tehdä!

Jonkun verran tosin täytyy ennakoida, sillä taikina laitetaan nousemaan huoneenlämpöön edellisenä iltana.

Rouheinen pataleipä
7 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1/2 dl siemeniä, esim. siemensekoitusta
1/2 dl paahdettua, rouhittua pellavaa
2 tl suolaa
4 dl reilusti kädenlämpöistä vettä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Sekoita kuiva-aineet kulhossa. Lisää vesi ja öljy, sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Anna seistä huoneenlämmössä foliolla peitettynä 12 - 22 tuntia.
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen, lämmitä pata samalla uunissa. Voitele pata öljyllä, sekoita taikinaa hieman ja kaada pataan. Paista uunin alatasolla puoli tuntia foliolla peitettynä, ota folio pois ja paista vielä puoli tuntia.

Tuoreen, lämpimän leivän kanssa maistuu Virginosta tehty kevytvoi http://www.virgino.fi/reseptit/marinadit-grillausoljyt-ja-levitteet/284-kevytvoi

Pin It

Välttämättömät rasvahapot rypsiöljystä – 2 rkl päivässä riittää

kategoriassa Ajankohtaista

Maku-lehdessä 7/2016 on artikkeli, jossa vertaillaan rypsiöljyä ja oliiviöljyä. Aikuinen saa päivän välttämättömät rasvahapot täyteen…

Porkkanaletut ovat hyvää arkiruokaa

kategoriassa Blogi

Arkena ruuanlaiton pitää olla helppoa, nopeaa ja edullista. Silti arkiruoka voi olla herkullista ja ihanaa!…

Virginoa kertaa kuusi! - Virginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari kokkaa kuudelle lapselleen terveellistä, täysipainoista ruokaa. Kylmäpuristettu rypsiöljy sopii niin…