header

Pataleipä - hyvää ja kaunista

Blogi pataleipa SPäätin kokeilla pataleipää, joka on noussut hyvin suosituksi leivonnan harrastajilla.

Kyllä kannatti - tämän helpommalla ei kotona leivottua, kaunista ja maukkaan makuista leipää voisi tehdä!

Jonkun verran tosin täytyy ennakoida, sillä taikina laitetaan nousemaan huoneenlämpöön edellisenä iltana.

Rouheinen pataleipä
7 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1/2 dl siemeniä, esim. siemensekoitusta
1/2 dl paahdettua, rouhittua pellavaa
2 tl suolaa
4 dl reilusti kädenlämpöistä vettä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Sekoita kuiva-aineet kulhossa. Lisää vesi ja öljy, sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Anna seistä huoneenlämmössä foliolla peitettynä 12 - 22 tuntia.
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen, lämmitä pata samalla uunissa. Voitele pata öljyllä, sekoita taikinaa hieman ja kaada pataan. Paista uunin alatasolla puoli tuntia foliolla peitettynä, ota folio pois ja paista vielä puoli tuntia.

Tuoreen, lämpimän leivän kanssa maistuu Virginosta tehty kevytvoi http://www.virgino.fi/reseptit/marinadit-grillausoljyt-ja-levitteet/284-kevytvoi

Pin It

Caesar-salaatti on omaa luokkaansa

kategoriassa Blogi

Suunnittelin asiakkaalleni reseptejä, joissa yhtenä ainesosana tuli olla leipä. Heti ensimmäisenä mieleeni tuli klassinen caesar-salaatti,…

WHO suosittelee nyt Itämeren ruokavaliota – täysjyvää, rypsiöljyä, kalaa ja kasviksia

kategoriassa Ajankohtaista

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee nyt Itämeren ruokavaliota, ja kokosi 10 kohdan listan, kuinka noudattaa sitä…

Rouskut ja ukonsienet pataan

kategoriassa Ajankohtaista

Virginolla keväästä asti työskennellyt Kristi Villanen rakastaa sieniä sekä venäläisen ja virolaisen keittiön herkkuja.