header

Perinteinen pannukakku maistuu kaikille

pannukakkuRuuan hinnasta on viime aikoina käyty paljon keskustelua. Kun laittaa ruuan itse edullisista raaka-aineista, jää aterian hinta alhaiseksi. Näin pystyy tarjoamaan perheelle ja läheisille maukasta ruokaa aika pienellä vaivalla ja pienin kustannuksin.

Pannukakku maistuu torstain hernekeittopäivänä tai muuten jälkiruokana, välipalana ja iltapalalla. Kaikkein paras pannari on perinteisellä isonäidin reseptillä valmistettua! Omasta mielestäni kätevintä on tehdä puolikas taikina ja kypsentää pannari uunipellin sijaan pyöreässä piirakkavuoassa.

Vinkki: samasta taikinasta voit paistaa myös ohukaisia!

Pannukakku
2 munaa
½ l maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa kierrevatkaimella. Lisää maito ja sen jälkeen jauhot muutamassa erässä hyvin sekoittaen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele piirakkavuoka öljyllä ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia, eli kunnes taikina on jähmettynyt täysin ja pinta on saanut väriä.

Tarjoa hillon tai marjojen kera.

Pin It

Laadukkaita klassikkoreseptejä herkullisten tarinoiden kera

kategoriassa Ajankohtaista

Ruokatoimittaja, kotitalousopettaja Tiina Rantasen Klassikkoruokia-kirjassa (Otava 2018) on yli 50 takuuvarmaa ruokaohjetta juomasuosituksineen. Kaikkiin resepteihin…

Italialainen munakoisopaistos, la parmigiana di melanzane

kategoriassa Blogi

La parmigiana di melanzane on herkullinen uunissa kypsennetty munakoisovuoka, josta italialaisilla on monta erilaista alueellista…

Tiedeuutinen - suomalaistutkijat löysivät uuden yhteyden ruuan ja aineenvaihduntaa edistävän ruskean rasvan välillä

kategoriassa Ajankohtaista

RUOKAILU aktivoi aineenvaihduntaa edistävää ruskeaa rasvaa, totesivat Turun yliopiston tutkijat. ”On ehkä tavallaan erikoista, että…