Ruuantähteitä voi käyttää monella tavoin hyödyksi seuraavan päivän aterian valmistukseen.
Esimerkiksi kiusaukseen sopivat niin lihan, kalan, kasvisten kuin broilerin tähteet. Kukkaro kiittää ja samoin luonto, kun ruokahävikki pienenee!
Lisäksi kermainen kiusaus on herkullista ja maistuu niin perheen pienille kuin isoille.
Broilerikiusaus
500 g peruna-sipulisekoitusta
2 dl kermaa
mustapippuria myllystä
1 tl currya
½ tl suolaa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Chiliöljyä
1 kypsä broilerinleike (tai vastaava määrä muuta tähteeksi jäänyttä broileria)
tuoretta persiljaa silputtuna
Voitele uunivuoka tai esim. piirakkavuoka Virgino-rypsiöljyllä. Sekoita kerma, mausteet ja öljy kulhossa. Levitä vuokaan puolet peruna-sipulisekoituksesta.
Pilko broileri pieneksi ja levitä vuokaan. Lisää sitten loput peruna-sipulisekoituksesta ja tasoita pinta. Kaada kermaseos tasaisesti vuokaan.
Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin tunnin ajan. Ripottele pinnalle persiljaa.
Vinkki! Oma 12-vuotias poikani ei pidä sipulista, joten valmistan kiusaukset kaupan pakastealtaan kermaperunoista. Tällöin kermaa kannattaa lisätä ruokaan vähemmän.
Broilerikiusaukseen sopivat myös Virgino Valkosipuliöljy ja Virgino Rosmariiniöljy.