header

Hyödynnä tähteet – broilerin lopuista syntyy kiusaus

broilerikiusaus MRuuantähteitä voi käyttää monella tavoin hyödyksi seuraavan päivän aterian valmistukseen.
Esimerkiksi kiusaukseen sopivat niin lihan, kalan, kasvisten kuin broilerin tähteet. Kukkaro kiittää ja samoin luonto, kun ruokahävikki pienenee!
Lisäksi kermainen kiusaus on herkullista ja maistuu niin perheen pienille kuin isoille.

Broilerikiusaus
500 g peruna-sipulisekoitusta
2 dl kermaa
mustapippuria myllystä
1 tl currya
½ tl suolaa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Chiliöljyä
1 kypsä broilerinleike (tai vastaava määrä muuta tähteeksi jäänyttä broileria)
tuoretta persiljaa silputtuna

Voitele uunivuoka tai esim. piirakkavuoka Virgino-rypsiöljyllä. Sekoita kerma, mausteet ja öljy kulhossa. Levitä vuokaan puolet peruna-sipulisekoituksesta.

Pilko broileri pieneksi ja levitä vuokaan. Lisää sitten loput peruna-sipulisekoituksesta ja tasoita pinta. Kaada kermaseos tasaisesti vuokaan.

Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin tunnin ajan. Ripottele pinnalle persiljaa.

Vinkki! Oma 12-vuotias poikani ei pidä sipulista, joten valmistan kiusaukset kaupan pakastealtaan kermaperunoista. Tällöin kermaa kannattaa lisätä ruokaan vähemmän.

Broilerikiusaukseen sopivat myös Virgino Valkosipuliöljy ja Virgino Rosmariiniöljy.

Pin It

Ikisuosikki – mokkapalat!

kategoriassa Blogi

Mokkapalat ovat suosittuja vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Ja ovathan ne todella herkullisia, yhden sijaan menee…

Kim Palhusin pohjoismainen menu

kategoriassa Ajankohtaista

Huippukokki Kim Palhus valmisti syyskuussa Helsingin Stockmannin demokeittiössä päivän menun pohjoismaisista tuoreista raaka-aineista. Mukana oli…

Kilpailu - Mikä on sinun klassikkoruokasi?

kategoriassa Ajankohtaista

Kiitos kaikille osallistujille! Kilpailu on päättynyt!