header

Tattaririsotto on maistuva kasvisruokavaihtoehto

tattaririsottoPerinteinen italialainen risotto on yksi suosikkiruuistani. Risoton joukkoon voi lisätä melkein mitä vain: sieniä, herneitä, parsaa, katkarapuja, kinkkua, makkaranpaloja...

Myös suomalaista ohrattoa on tullut kokattua muutaman kerran.

Nyt tein ensimmäistä kertaa risoton tattarisuurimoista. Tattarin voimakas maku sopii mielestäni parhaiten kasvisrisottoon.

Tätä ruokaa voi tarjota myös vegaanille!

Tattaririsotto tyrnimarjojen kera
8 dl keitettyjä tattarisuurimoita (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)
1 l kasvislientä
2 sipulia hienonnettuna
ruohosipulia
persiljaa
basilikaa
½ dl Virgino-rypsiöljyö tai Rosmariiniöljyä
½ dl tyrnimarjoja (tuore tai pakaste)
herneenversoja
2 porkkanaa

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä, lisää tattarisuurimot ja kasvislientä sen verran, että suurimot peittyvät, mutta neste erottuu selvästi.

Keitä lientä kokoon, mutta jätä selvästi kosteaksi. Lisää kourallinen hienonnettuja yrttejä. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Kuori porkkanat ja vuole niistä ohuita lastuja.

Jos käytät pakastettuja tyrnimarjoja, anna niiden sulaa täysin ennen ruuanlaittoa. Koristele annokset tyrnimarjoilla, porkkanalastuilla ja herneenversoilla. Myös pähkinärouhetta voi ripotella risoton päälle.

Vinkki! Voit halutessasi kiehauttaa tai höyryttää porkkanalastut hieman pehmeämmiksi.

Pin It

Paistetut ahvenet, sitruunamuusi ja maa-artisokkalastut

kategoriassa Blogi

Voiko perunan ystävälle olla parempaa kuin sitruunamuusi! Sitruunalla maustettu perunasose maistuu etenkin kalan ja kasvisruokien…

Reumaliitto julkaisi laajan tietopaketin ravitsemuksesta

kategoriassa Ajankohtaista

Tarjolla on nyt tutkittua tietoa reumasairauksia sairastavien ravitsemuksesta. Kuopion Reumayhdistys ja Reumaliitto ovat yhteistyökumppaneineen tuottaneet…

Pehmeät rasvat todella ehkäisevät sydänsairauksia – helppo vaihdos ruokavaliossa auttaa elämään pidempään

kategoriassa Ajankohtaista

Omega-6-rasvahapot ja erityisesti linolihappo voi auttaa sydänsairauksien ehkäisyssä. Mitä suurempi on elimistön linolihappopitoisuus, sitä pienempi…