header

Tattaririsotto on maistuva kasvisruokavaihtoehto

tattaririsottoPerinteinen italialainen risotto on yksi suosikkiruuistani. Risoton joukkoon voi lisätä melkein mitä vain: sieniä, herneitä, parsaa, katkarapuja, kinkkua, makkaranpaloja...

Myös suomalaista ohrattoa on tullut kokattua muutaman kerran.

Nyt tein ensimmäistä kertaa risoton tattarisuurimoista. Tattarin voimakas maku sopii mielestäni parhaiten kasvisrisottoon.

Tätä ruokaa voi tarjota myös vegaanille!

Tattaririsotto tyrnimarjojen kera
8 dl keitettyjä tattarisuurimoita (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)
1 l kasvislientä
2 sipulia hienonnettuna
ruohosipulia
persiljaa
basilikaa
½ dl Virgino-rypsiöljyö tai Rosmariiniöljyä
½ dl tyrnimarjoja (tuore tai pakaste)
herneenversoja
2 porkkanaa

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä, lisää tattarisuurimot ja kasvislientä sen verran, että suurimot peittyvät, mutta neste erottuu selvästi.

Keitä lientä kokoon, mutta jätä selvästi kosteaksi. Lisää kourallinen hienonnettuja yrttejä. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Kuori porkkanat ja vuole niistä ohuita lastuja.

Jos käytät pakastettuja tyrnimarjoja, anna niiden sulaa täysin ennen ruuanlaittoa. Koristele annokset tyrnimarjoilla, porkkanalastuilla ja herneenversoilla. Myös pähkinärouhetta voi ripotella risoton päälle.

Vinkki! Voit halutessasi kiehauttaa tai höyryttää porkkanalastut hieman pehmeämmiksi.

Pin It

Munakoisopizzat ovat hauska tarjottava illanistujaisiin

kategoriassa Blogi

Viileäkaapissani ehti melkein viikon verran olla pari muhkeaa munakoisoa, ennen kuin keksin mitä niistä voisi…

Vellamo-ravintolan omistaja Sanna Virtanen:

kategoriassa Ajankohtaista

Ruoka-ala on minulle unelma-ammatti Yrittäjyys ruoka-alalla teettää paljon työtä mutta myös onnistumisen elämyksiä. Sanna Virtanen…

Chili-suklaakuppikakut

kategoriassa Blogi

Lomalla on aikaa leipoa vaikka yhdessä lasten kanssa. Oma 11-vuotias poikani rakastaa chiliä, ja Virginon…