header

Tattaririsotto on maistuva kasvisruokavaihtoehto

tattaririsottoPerinteinen italialainen risotto on yksi suosikkiruuistani. Risoton joukkoon voi lisätä melkein mitä vain: sieniä, herneitä, parsaa, katkarapuja, kinkkua, makkaranpaloja...

Myös suomalaista ohrattoa on tullut kokattua muutaman kerran.

Nyt tein ensimmäistä kertaa risoton tattarisuurimoista. Tattarin voimakas maku sopii mielestäni parhaiten kasvisrisottoon.

Tätä ruokaa voi tarjota myös vegaanille!

Tattaririsotto tyrnimarjojen kera
8 dl keitettyjä tattarisuurimoita (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)
1 l kasvislientä
2 sipulia hienonnettuna
ruohosipulia
persiljaa
basilikaa
½ dl Virgino-rypsiöljyö tai Rosmariiniöljyä
½ dl tyrnimarjoja (tuore tai pakaste)
herneenversoja
2 porkkanaa

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä, lisää tattarisuurimot ja kasvislientä sen verran, että suurimot peittyvät, mutta neste erottuu selvästi.

Keitä lientä kokoon, mutta jätä selvästi kosteaksi. Lisää kourallinen hienonnettuja yrttejä. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Kuori porkkanat ja vuole niistä ohuita lastuja.

Jos käytät pakastettuja tyrnimarjoja, anna niiden sulaa täysin ennen ruuanlaittoa. Koristele annokset tyrnimarjoilla, porkkanalastuilla ja herneenversoilla. Myös pähkinärouhetta voi ripotella risoton päälle.

Vinkki! Voit halutessasi kiehauttaa tai höyryttää porkkanalastut hieman pehmeämmiksi.

Pin It

Kaikki kasvikset käyvät grilliin

kategoriassa Blogi

Lihan, broilerin ja kalan lisäksi moni on grillannut tomaatteja, herkkusieniä ja kasvisvartaita. Viime aikoina grillaus…

Sonja Lumpeen puutarhan sato jalostuu herkuiksi

kategoriassa Ajankohtaista

Sonjan puutarha -ohjelmaa esitetään FOX-kanavalla huhtikuussa keskiviikkoisin kello 17.30 sekä useina uusintoina. Mukana ohjelmassa on…

Caesar-salaatti on omaa luokkaansa

kategoriassa Blogi

Suunnittelin asiakkaalleni reseptejä, joissa yhtenä ainesosana tuli olla leipä. Heti ensimmäisenä mieleeni tuli klassinen caesar-salaatti,…