header

Grilli kuumaksi! Grillattua broilerin rintaa ja uunipunajuuria fetan kera

grillattu broileriKauan odotettu kesä on täällä, ja moni on siirtynyt kokkaamaan sekä ruokailemaan ulkosalle.

Virginon makuöljyt (Chili, Rosmariini ja Valkosipuli) ovat erinomaisia grillausöljyjä, niiden lisäksi liha, broileri ja kasvikset eivät välttämättä tarvitse muita mausteita kuin suolaa ja pippuria. Tuoreita yrttejä kannattaa tietysti lisätä kesäruokiin reilulla kädellä.

Grillattua broileria, uunipunajuuria ja pippurikastike
(4:lle)

Grillattu broileri
4–6 broilerin rintafileetä
3–4,5 rkl Virginon Chiliöljyä tai Valkosipuliöljyä
(tai maustamatonta Virgino-öljyä sekä silputtua valkosipulia ja/tai silputtua tuoretta chiliä)
2 limetin raastettu kuori ja mehu
1 tl suolaa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1/3 tl mustapippurirouhetta

Uunipunajuuret
1/2 kg punajuuria
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Rosmariiniöljyä
3 kynttä valkosipulia
1 rkl juoksevaa hunjaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
100 g fetajuustoa
tuoretta rosmariinia tai timjamia

Pippurikastike
1 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Rosmariiniöljyä
1 sipuli
2 tl mustapippuria rouheena
4 dl ruokakermaa
1 rkl soijakastiketta

Pane broilerin rintafileet kulhoon. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään. Kaada marinadi broilerinpalojen päälle ja kääntele hyvin. Anna maustua muutaman tunnin ajan jääkaapissa. Ota huoneenlämpöön 45 minuuttia ennen paistamista.

Ota rintafileet marinadista ja nosta ne ritilälle. Grillaa molemmilta puolilta 8–10 minuuttia. Valele rintafileitä marinadilla kypsymisen aikana.

Kun olet ottanut broilerinfileet huoneenlämpöön, laita punajuuret uuniin.

Kuori punajuuret ja lohko ne sopiviksi paloiksi isoon kulhoon. Kuori valkosipulit ja murskaa ne punajuurien joukkoon veitsen laakealla osalla. Sekoita joukkoon balsamiviinietikka, öljy, hunaja sekä mausteet. Laita punajuuret uuninkestävään öljyllä voideltuun vuokaan. Paista uunissa 225 asteessa 50–60 minuuttia lohkojen koosta riippuen. Voit testata kypsyyttä haarukalla.

Kun punajuuret ovat pehmenneet, ota ne pois uunista. Murenna päälle feta ja koristele tuoreilla yrteillä.

Kastike valmistuu kun broilerit ovat grillissä ja punajuuret vielä uunissa.

Kuumenna öljy pannulla, lisää silputtu sipuli ja mustapippuri, kuullota kevyesti. Lisää ruokakerma sekoitellen joukkoon ja keitä hetkisen. Lisää reilu loraus soijakastiketta ja tarkista maku.

Aterian lisukkeeksi sopii keitetty riisi tai uudet perunat.

Pin It

Caesar-salaatti on omaa luokkaansa

kategoriassa Blogi

Suunnittelin asiakkaalleni reseptejä, joissa yhtenä ainesosana tuli olla leipä. Heti ensimmäisenä mieleeni tuli klassinen caesar-salaatti,…

Suomalainen poro-juurespata maistuu loppusyksyn viikonloppuina

kategoriassa Blogi

Kun ulkona on kylmää, kosteaa ja tuulista, tekee mieli lämmittävää pataruokaa. Suomalainen poronliha on ekologinen…

Virgino valloitti sydämen - Kotitalousopettaja Anni-Mari Syväniemi

kategoriassa Ajankohtaista

– Kylmäpuristettua rypsiöljyä on löytynyt kaapista jo useamman vuoden ajan satunnaisesti. Mutta viime kesänä villiinnyin,…