header

Maukas pitkään haudutettu hirvenlihakeitto

hirvenlihakeittoSuomalaiset metsästävät edelleen ahkerasti, ja moni saa hirvenlihaa metsästystä harrastavalta tuttavalta. Viimeistään keväällä kannattaa käyttää syksyllä pakastimeen laitettu liha.

Varma hirviruoka on pitkään haudutettu, maukas keitto. Perinteiseen hirvenlihakeittoon kuuluu perunaa, juureksia, maustepippuria ja persiljaa.

Hirvenlihakeitto
600 g hirven keittolihaa
2 l lihalientä
2 tl suolaa
maustepippureita
2 laakerinlehteä
6 perunaa
3 porkkanaa
1 palsternakka
pala selleriä
3 sipulia
3 rkl maustamatonta Virgino-rypsiöljyä tai Rosmariiniöljyä
(1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta rosmariinia)

Pane lihat kylmään veteen ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Anna kiehua ja kuori pois pinnalle kertyvä vaahto.

Lisää mausteet ja anna hautua parin tunnin ajan.

Kuutioi sillä aikaa kuoritut juurekset ja lohko sipulit.

Nosta lihat liemestä ja paloittele ne sopivan kokoisiksi. Siivilöi lihaliemi ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää juurekset, sipulit, lihapalat sekä öljy ja keitä noin puoli tuntia.

Tarkista maku. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitto ruisleivän tai saaristoleivän kanssa.

Pin It

Maanantain hyvää arkiruokaa - tonnikalalaatikko

kategoriassa Blogi

Elämä on ihanaa, jos sen oikein oivaltaa - myös maanantaisin. Silloin laitan usein jotain hyvää…

Hengähdystauko

kategoriassa Blogi

Treenatessa ulkona tuntuu ihan syyskuulta, mutta vilkaisemalla kalenteriin siellä lukeekin joulukuu. Pari talvea sitten oli…

Tulista italialaista

kategoriassa Blogi

Onnistuin keittämään todella herkullisen kasvis-minestronekeiton, johon laitoin pastan sijaan kikherneitä. Eli tällä kertaa viljan korvasi…