header

Maukas pitkään haudutettu hirvenlihakeitto

hirvenlihakeittoSuomalaiset metsästävät edelleen ahkerasti, ja moni saa hirvenlihaa metsästystä harrastavalta tuttavalta. Viimeistään keväällä kannattaa käyttää syksyllä pakastimeen laitettu liha.

Varma hirviruoka on pitkään haudutettu, maukas keitto. Perinteiseen hirvenlihakeittoon kuuluu perunaa, juureksia, maustepippuria ja persiljaa.

Hirvenlihakeitto
600 g hirven keittolihaa
2 l lihalientä
2 tl suolaa
maustepippureita
2 laakerinlehteä
6 perunaa
3 porkkanaa
1 palsternakka
pala selleriä
3 sipulia
3 rkl maustamatonta Virgino-rypsiöljyä tai Rosmariiniöljyä
(1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta rosmariinia)

Pane lihat kylmään veteen ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Anna kiehua ja kuori pois pinnalle kertyvä vaahto.

Lisää mausteet ja anna hautua parin tunnin ajan.

Kuutioi sillä aikaa kuoritut juurekset ja lohko sipulit.

Nosta lihat liemestä ja paloittele ne sopivan kokoisiksi. Siivilöi lihaliemi ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää juurekset, sipulit, lihapalat sekä öljy ja keitä noin puoli tuntia.

Tarkista maku. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitto ruisleivän tai saaristoleivän kanssa.

Pin It

Feta-vesimelonisalaattia aurinkoisen päivän lounaalle

kategoriassa Blogi

Laitan mielelläni ruokaisien salaattien joukkoon hedelmiä tai marjoja, esimerkiksi tuoreita mansikoita tai viinirypäleitä. Tuore vesimeloni…

Valitse rasvat oikein - terveytesi parhaaksi

kategoriassa Ajankohtaista

Vuoden ensimmäisessä Kunto Plus -lehdessä opastetaan löytämään parhaat rasvat niin paistamiseen, leivontaan, salaattiin kuin leivälle…

Juomavinkki pääsiäispöytään

kategoriassa Ajankohtaista

"Lampaan kanssa sopii erinomaisesti joku lempeä punaviini, esimerkiksi Shiraz Australiasta tai Chiilestä", vinkkaa Virginon toimitusjohtaja…