header

Maukas pitkään haudutettu hirvenlihakeitto

hirvenlihakeittoSuomalaiset metsästävät edelleen ahkerasti, ja moni saa hirvenlihaa metsästystä harrastavalta tuttavalta. Viimeistään keväällä kannattaa käyttää syksyllä pakastimeen laitettu liha.

Varma hirviruoka on pitkään haudutettu, maukas keitto. Perinteiseen hirvenlihakeittoon kuuluu perunaa, juureksia, maustepippuria ja persiljaa.

Hirvenlihakeitto
600 g hirven keittolihaa
2 l lihalientä
2 tl suolaa
maustepippureita
2 laakerinlehteä
6 perunaa
3 porkkanaa
1 palsternakka
pala selleriä
3 sipulia
3 rkl maustamatonta Virgino-rypsiöljyä tai Rosmariiniöljyä
(1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta rosmariinia)

Pane lihat kylmään veteen ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Anna kiehua ja kuori pois pinnalle kertyvä vaahto.

Lisää mausteet ja anna hautua parin tunnin ajan.

Kuutioi sillä aikaa kuoritut juurekset ja lohko sipulit.

Nosta lihat liemestä ja paloittele ne sopivan kokoisiksi. Siivilöi lihaliemi ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää juurekset, sipulit, lihapalat sekä öljy ja keitä noin puoli tuntia.

Tarkista maku. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitto ruisleivän tai saaristoleivän kanssa.

Pin It

Sadonkorjuuajan piirakassa on punajuurta ja rutkasti makua

kategoriassa Blogi

Selailin tapani mukaan Instagramia ja Pinterestiä uusia ideoita hakien. Huomasin, että ystävä oli laittanut piirakkaan…

Mausteista, herkullista ja terveellistä ruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon tuore yhteistyökumppani, Ruokamielellä-blogin pitäjä Mari Raahenmaa pitää mausteisesta ruuasta ja käyttää öljyjä monipuolisesti ruuanlaitossa.

Monityydyttymättömät rasvahapot suojaavat dementialta

kategoriassa Ajankohtaista

Kun ihminen saa dementiadiagnoosin, se vaikuttaa potilaaseen, mutta myös kaikkiin hänen läheisiinsä. Dementian estämistä tutkitaan…