header

Maukas pitkään haudutettu hirvenlihakeitto

hirvenlihakeittoSuomalaiset metsästävät edelleen ahkerasti, ja moni saa hirvenlihaa metsästystä harrastavalta tuttavalta. Viimeistään keväällä kannattaa käyttää syksyllä pakastimeen laitettu liha.

Varma hirviruoka on pitkään haudutettu, maukas keitto. Perinteiseen hirvenlihakeittoon kuuluu perunaa, juureksia, maustepippuria ja persiljaa.

Hirvenlihakeitto
600 g hirven keittolihaa
2 l lihalientä
2 tl suolaa
maustepippureita
2 laakerinlehteä
6 perunaa
3 porkkanaa
1 palsternakka
pala selleriä
3 sipulia
3 rkl maustamatonta Virgino-rypsiöljyä tai Rosmariiniöljyä
(1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta rosmariinia)

Pane lihat kylmään veteen ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Anna kiehua ja kuori pois pinnalle kertyvä vaahto.

Lisää mausteet ja anna hautua parin tunnin ajan.

Kuutioi sillä aikaa kuoritut juurekset ja lohko sipulit.

Nosta lihat liemestä ja paloittele ne sopivan kokoisiksi. Siivilöi lihaliemi ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää juurekset, sipulit, lihapalat sekä öljy ja keitä noin puoli tuntia.

Tarkista maku. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitto ruisleivän tai saaristoleivän kanssa.

Pin It

Pinaatti-avocadopasta on terveyspommi

kategoriassa Blogi

Avocadopasta on monen herkkua. Pinaatti tuo siihen lisää makua ja ravintoarvoa. Tässä ateriassa on runsaasti…

Gluteenittomaan mantelikakkuun tarvitaan viisi ainesosaa

kategoriassa Blogi

Sitruunalla maustettu, aurinkoinen mantelikakku valmistuu superhelposti sekoittamalla ainekset yhteen. Makea Etelä-Euroopan tyylinen kakku on gluteeniton,…

Venäjällä panostetaan hyvinvointiin

kategoriassa Ajankohtaista

Kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä viedään nyt myös Venäjälle. Venäläinen kuluttaja on entistä kiinnostuneempi terveydestä ja hyvinvoinnista, kertoo…