header

Maukas pitkään haudutettu hirvenlihakeitto

hirvenlihakeittoSuomalaiset metsästävät edelleen ahkerasti, ja moni saa hirvenlihaa metsästystä harrastavalta tuttavalta. Viimeistään keväällä kannattaa käyttää syksyllä pakastimeen laitettu liha.

Varma hirviruoka on pitkään haudutettu, maukas keitto. Perinteiseen hirvenlihakeittoon kuuluu perunaa, juureksia, maustepippuria ja persiljaa.

Hirvenlihakeitto
600 g hirven keittolihaa
2 l lihalientä
2 tl suolaa
maustepippureita
2 laakerinlehteä
6 perunaa
3 porkkanaa
1 palsternakka
pala selleriä
3 sipulia
3 rkl maustamatonta Virgino-rypsiöljyä tai Rosmariiniöljyä
(1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta rosmariinia)

Pane lihat kylmään veteen ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Anna kiehua ja kuori pois pinnalle kertyvä vaahto.

Lisää mausteet ja anna hautua parin tunnin ajan.

Kuutioi sillä aikaa kuoritut juurekset ja lohko sipulit.

Nosta lihat liemestä ja paloittele ne sopivan kokoisiksi. Siivilöi lihaliemi ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää juurekset, sipulit, lihapalat sekä öljy ja keitä noin puoli tuntia.

Tarkista maku. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitto ruisleivän tai saaristoleivän kanssa.

Pin It

Perunaa ja savukalaa omasta maasta ja vesistä

kategoriassa Blogi

Suomalainen, luomu ja lähiruoka on entistä trendikkäämpää ja myös ekologisempaa. Kun ruoka tulee läheltä, kuljetusmatkat…

Penninvenyttäjän pasta

kategoriassa Blogi

Mikä on hyvää ja terveellistä arkiruokaa, joka valmistuu helposti ja nopeasti sekä on vieläpä edullista?…

Omega-3 edistää näön kehitystä

kategoriassa Ajankohtaista

Omega-3-rasvahappoihin kuuluva dokosaheksaeenihappo DHA myötävaikuttaa vauvan näön kehitykseen. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA hyväksyi terveysväitteen alkuvuodesta 2009.…