header

Perinteinen kermainen lohikeitto on saariston kesäruokaa

kermainen kalakeittoJoskus se perinteinen, isoäidin ruokaohje on kaikkein paras.

Lohessa on runsaasti hyviä rasvoja, ja kylmäpuristetusta rypsiöljystä niitä tulee keittoon vielä lisää. Keiton maun salaisuus on kuohukermassa, jonka valitsen mieluiten luomuna.

Parhaat lohikeitot olen syönyt saariston pienissä ravintoloissa, ja samanlaista laitan mielelläni myös kotona. Se maistuu kaikenikäisille, ja on ruodottomana hyvä keino saada lapsetkin syömään kalaa.

Kermainen lohikeitto
(4 annosta)
6 perunaa
2 porkkanaa
2 sipulia
3 rkl Virgino-rypsiöljyä
8 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl kokonaisia maustepippureita
1 laakerinlehti
500 g lohifileetä
2 dl kuohukermaa
½ sitruunan mehu
4 rkl tuoretta tilliä silputtuna

Pese ja kuori kasvikset. Paloittele perunat, viipaloi porkkanat ja hienonna sipulit.

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mausteet ja porkkanat. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Lisää perunapalat ja keitä 10 minuuttia.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi. Lisää keittoon kala, kerma ja suola.

Kuumenna lohikeitto kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta kermainen lohikeitto vielä sitruunalla ja tillillä. Tarjoa saaristolaisleivän kera.

Pin It

Lottenin pizzoissa on makua

kategoriassa Ajankohtaista

Piece 'N' Love pizzerian Helsingissä Uudenmaankadulla avannut Lotten Lindborg-Suhonen on testannut Virginon uusia makuöljyjä. "Makuöljyt…

Lähi-idän hedelmäsalaatti

kategoriassa Blogi

Hedelmäsalaatti on helppo, kevyt ja herkullinen jälkiruoka kesäaterioille ja grilliruualle sekä piknikille. Kokeile hedelmäsalaattia uudella…

Virginon pakkaukset saivat uuden, herkullisen ilmeen

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon pakkaukset ovat saaneet uuden ilmeen.Uudet pakkaukset alkavat näkymään kauppojen hyllyillä joulukuun aikana. Uudistuksen tavoitteena…