header

Perinteinen kermainen lohikeitto on saariston kesäruokaa

kermainen kalakeittoJoskus se perinteinen, isoäidin ruokaohje on kaikkein paras.

Lohessa on runsaasti hyviä rasvoja, ja kylmäpuristetusta rypsiöljystä niitä tulee keittoon vielä lisää. Keiton maun salaisuus on kuohukermassa, jonka valitsen mieluiten luomuna.

Parhaat lohikeitot olen syönyt saariston pienissä ravintoloissa, ja samanlaista laitan mielelläni myös kotona. Se maistuu kaikenikäisille, ja on ruodottomana hyvä keino saada lapsetkin syömään kalaa.

Kermainen lohikeitto
(4 annosta)
6 perunaa
2 porkkanaa
2 sipulia
3 rkl Virgino-rypsiöljyä
8 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl kokonaisia maustepippureita
1 laakerinlehti
500 g lohifileetä
2 dl kuohukermaa
½ sitruunan mehu
4 rkl tuoretta tilliä silputtuna

Pese ja kuori kasvikset. Paloittele perunat, viipaloi porkkanat ja hienonna sipulit.

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mausteet ja porkkanat. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Lisää perunapalat ja keitä 10 minuuttia.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi. Lisää keittoon kala, kerma ja suola.

Kuumenna lohikeitto kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta kermainen lohikeitto vielä sitruunalla ja tillillä. Tarjoa saaristolaisleivän kera.

Pin It

Gluteeniton ja maidoton saaristolaisleipä valmistuu helposti

kategoriassa Blogi

Saaristolaisleipä on monen herkkua, ja sitä tekee mieli senkin jälkeen, kun gluteeni ei enää sovi…

Perinteiset pohjoismaiset raaka-aineet uusia superruokia

kategoriassa Ajankohtaista

Uusia superruokia ovat Pohjoismaiden ruokakulttuuriin kuuluvat perinteiset raaka-aineet kuten marjat, kala, rypsiöljy, täysjyväkaura ja -ruis…

Kurpitsapannu

kategoriassa Blogi

Kurpitsat kuuluvat loppusyksyyn. Niistä saa paitsi hienoja syys- ja halloween-koristeita, myös monipuolista ruokaa: sosekeittoa, pikkelsiä,…