header

Perinteinen kermainen lohikeitto on saariston kesäruokaa

kermainen kalakeittoJoskus se perinteinen, isoäidin ruokaohje on kaikkein paras.

Lohessa on runsaasti hyviä rasvoja, ja kylmäpuristetusta rypsiöljystä niitä tulee keittoon vielä lisää. Keiton maun salaisuus on kuohukermassa, jonka valitsen mieluiten luomuna.

Parhaat lohikeitot olen syönyt saariston pienissä ravintoloissa, ja samanlaista laitan mielelläni myös kotona. Se maistuu kaikenikäisille, ja on ruodottomana hyvä keino saada lapsetkin syömään kalaa.

Kermainen lohikeitto
(4 annosta)
6 perunaa
2 porkkanaa
2 sipulia
3 rkl Virgino-rypsiöljyä
8 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl kokonaisia maustepippureita
1 laakerinlehti
500 g lohifileetä
2 dl kuohukermaa
½ sitruunan mehu
4 rkl tuoretta tilliä silputtuna

Pese ja kuori kasvikset. Paloittele perunat, viipaloi porkkanat ja hienonna sipulit.

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mausteet ja porkkanat. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Lisää perunapalat ja keitä 10 minuuttia.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi. Lisää keittoon kala, kerma ja suola.

Kuumenna lohikeitto kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta kermainen lohikeitto vielä sitruunalla ja tillillä. Tarjoa saaristolaisleivän kera.

Pin It

Rouskut ja ukonsienet pataan

kategoriassa Ajankohtaista

Virginolla keväästä asti työskennellyt Kristi Villanen rakastaa sieniä sekä venäläisen ja virolaisen keittiön herkkuja.

Virgino kotitalousopettajien koulutuspäivässä

kategoriassa Ajankohtaista

Virgino esittäytyi Kotitalousopettajien liiton koulutuspäivässä Riihimäellä 12.11.2012. Lauantain aikana Pohjolanrinteen koululla satakunta aktiivista kotitalousopettajaa sai…

Jauhelihalla täytetyt pinaattikrepit

kategoriassa Blogi

Nyt on se aika, kun kasvimaalta saa satoa. Itse olen kasvattanut sekä pinaattia että mangoldia.…