header

Chili-suklaakuppikakut

chili suklaamuffinitLomalla on aikaa leipoa vaikka yhdessä lasten kanssa. Oma 11-vuotias poikani rakastaa chiliä, ja Virginon Chiliöljy onkin meillä kovassa käytössä.

Chiliöljyn maku on täyteläinen ja lempeän tulinen, joten se sopii erinomaisesti myös leivontaan.

Suklaa tai kaakaojauhe sopii erinomaisesti chilin kaveriksi sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin. Kokeilin Chiliöljyä suklaisiin kuppikakkuihin. Makuyhdistelmä on yllättävä mutta herkullinen, ja chilillä höystetyt leivonnaiset maistuvat sekä lapsille että aikuisille.

Pienet chilit ovat hauskannäköisiä koristeita kuppikakuissa.

50 g voita
0,5 dl Virgino Chiliöljyä
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 maitoa
4 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeritonta kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g tummaa suklaata

Kuorrutus:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl Virgino Chiliöljyä
0,5 dl sokeritonta kaakaojauhetta
1 dl sokeria

Sekoita pehmeä voi, öljy, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. Rouhi suklaa ja lisää taikinaan. Jaa taikina paperisiin leivontavuokiin ja paista uunissa 200 asteessa 15 - 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuorruta. Kuorrutus valmistuu sekoittamalla kaikki ainekset yhteen tasaiseksi massaksi. Koristele pienillä tuoreilla chileillä.

Pin It

Jälkiruokavaahto turkkilaisesta jogurtista

kategoriassa Blogi

Vieraita oli tulossa, ja jälkiruoka piti kehittää jääkaapissa olevista aineksista. Siellä oli mm. puolen kilon…

Rasvaton maito ja rypsiöljy hyviä valintoja terveyden kannalta

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalainen pari vuosikymmentä jatkunut Strip baby -tutkimus on näyttänyt, että rasvatonta maitoa, margariinia ja rypsiöljyä…

Pohjoismainen ruokavalio voi suojata kroonisilta sairauksilta

kategoriassa Ajankohtaista

Tutkimuksen mukaan pohjoismaisen, terveellisen ruokavalion noudattaminen vähentää selvästi tulehdusgeenien toimintaa rasvakudoksessa. Tulehdustila voi viitata kroonisiin…