header

Itseleivotut croissantit sunnuntain aamiaiselle

croissanttiVoiko olla ihanampaa tarjottavaa viikonlopun aamiaiselle tai brunssille kuin juuri uunista tulleet croissantit?

Croissantien kanssa sopivat niin makeat kuin suolaiset täytteet ja päälliset, kuten brie-juusto ja kirsikkahillo.

Lisäksi kahvia tai teetä, vastapuristettua appelsiinimehua ja ehkä lasillinen kuohuviiniä?

Croissantit
35 kpl
5 dl maitoa
½ dl sokeria
1 ½ tl suolaa
1 pala hiivaa (50 g)
1 ½ l erikoisvehnäjauhoja (vajaa kilon paketti)
2 munaa
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
200 g voita
voiteluun: munaa

Sekoita kylmään maitoon sokeri, suola ja murennettu hiiva. Lisää noin litran verran jauhoja ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää kananmunat sekä loput jauhot ja öljy. Alusta kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä liinalla ja anna taikinan levätä 20 minuuttia.

Kauli levännyt taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin 1,5 cm:n levyksi leivinpaperin päälle. Vedä jääkaappikylmästä voista lastuja juustohöylällä taikinalevylle kerroksittain niin että voilastut peittävät puolet taikinalevystä. Taita toinen puoli päälle ja kauli taikinalevy kevyesti. Taita levy kolmin kerroin ja anna levätä 20 minuuttia liinan alla. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja taittele jälleen kolmin kerroin. Anna levätä ja kauli taikina samoin vielä pari kertaa.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli osat ohueksi suoralaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa levy pitkittäin kahteen osaan ja leikkaa kaitaleet kolmioksi. Rullaa kolmiot sarviksi leveämmästä päästä aloittaen. Toimi toisen taikinapalan kanssa samoin. Siirrä sarvet leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja kohota. Voitele sarvet rikkivispatulla kananmunalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Pin It

Lähiruokaa

kategoriassa Blogi

Puintien alkaminen on itselle ehkä se todellinen merkki syksyn tulosta. Koko kesän kasvanut vilja on…

Maanantain hyvää arkiruokaa - tonnikalalaatikko

kategoriassa Blogi

Elämä on ihanaa, jos sen oikein oivaltaa - myös maanantaisin. Silloin laitan usein jotain hyvää…

Tattikeitto kuivatuista herkkutateista

kategoriassa Blogi

Nyt on aika käyttää säilötyt, pakastetut ja kuivatut sienet ennen uutta satokautta. Kuivatuista herkkutateista syntyy…