header

Lähi-idän lautanen illanistujaisiin

lahiida lautanenLähi-idän maut ovat mausteisia ja maukkaita, myös suussa sulavat kasvisruuat.

Kun on aikaa panostaa ruuanlaittoon, hyvä valinta illanistujaisten tarjoiluksi on Lähi-idän lautanen tai buffet-tarjoilu.

Monet ruuista voi tehdä jo etukäteen odottamaan, niin isäntäkin pääsee vieraiden seuraan ja nauttimaan ruokailusta.

Couscous-kasvissalaatti
3 dl couscousia
3 dl vettä
½ tl suolaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 keltainen paprika
½ kurkkua
½ punasipulia
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g fetajuustoa murennettuna
1 rkl sitruunanmehua
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä
muutama kierros mustapippuria myllystä
1 ruukku tuoretta korianteria tai persiljaa

Mittaa couscous kattilaan. Kaada kattilaan kiehuva vesi ja lisää suola. Peitä kannella ja anna vetäytyä noin 6 minuuttia. Sekoita irtonaiseksi ja anna jäähtyä.

Halkaiset kirsikkatomaatit, paloittele paprika ja kurkku. Hienonna punasipuli. Paloittele puolikuivatut tomaatit pienemmiksi.

Sekoita couscousin joukkoon vihannekset ja fetajuustokuutiot. Mausta sitruunamehulla, öljyllä, mustapippurilla ja korianterilla.

Kikhernepata
2 tlk säilöttyjä kikherneitä
1 bataatti
1/2 kesäkurpitsa
2 valkosipulin kynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 tlk tomaattimurskaa
2 tlk kookosmaitoa
2 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl soijakastiketta
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
½ dl Virgino Chiliöljyä

Valuta kikherneet ja siirrä isoon kattilaan. Kuori bataatti ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa se ohuiksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Kuori ja pilko valkosipuli ja inkivääri pieniksi paloiksi ja lisää kaikki kasvikset kattilaan.

Lisää tomaattimurska, kookosmaito, öljy ja kaikki mausteet ja sekoita hyvin. Kiehauta, laske lämpöä ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsyneet. Kun pata on valmis, maista ja lisää halutessasi mausteita. Koristele tuoreella korianterilla tai persiljalla.

Kesäkurpitsaviipaleet uunissa
2 kesäkurpitsaa
1 dl Virgino-rypsiöljyä (tai maun mukaan jotain Virginon makuöljyistä)
1 sitruunan mehu
hienoa merisuolaa, mustapippuria myllystä

Pese ja viipaloi kesäkurpitsat. Asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta viipaleille öljyä ja sitruunamehua.

Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 10 - 15 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmenneet ja saaneet hiukan väriä. Voit käyttää myös grillivastusta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Turkkilainen lavash-ohutleipä
1 pussi kuivahiivaa
4 dl lämmintä vettä
2 tl sokeria
1 l puolikarkeita vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
tilkka Virgino-rypsiöljyä
pinnalle 1 tl seesaminsiemeniä

Sekoita kuivahiiva lämpimään veteen. Sekoita joukkoon sokeria ja anna seisahtaa hetken. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja suola. Sekoita ainekset hyvin keskenään.

Kaada kulhon pohjalle hiukan öljyä ja vaivaa taikinaa 10 minuutin ajan. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli taikinapaloista ohuita lettuja. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista leivät kullanruskeaksi, noin 20 minuuttia.

Pin It

Kermainen kanapasta antaa energiaa talvipäivinä

kategoriassa Blogi

Kesällä maistuvat raikkaat salaatit, mutta kylmillä talvikeleillä moni kaipaa tuhdimpaa ruokaa. Kermainen, mausteinen ja tulinen…

Ruokavisa opettaa nuorille vastuullisuutta ja iloa suomalaisesta ruuasta

kategoriassa Ajankohtaista

Ruokavisaan on osallistunut yli 2000 nuorta, ja määrä kasvaa jatkuvasti. "Tavoitteena on, että nuori oppii…

Virginoa kertaa kuusi! - Virginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari kokkaa kuudelle lapselleen terveellistä, täysipainoista ruokaa. Kylmäpuristettu rypsiöljy sopii niin…