header

Vaihda suomalaiseen superruokaan! - Vaihtoehto ulkomaisille superfoodeille

Iltalehdessä 26.11.2011 etsitään vaihtoehtoja kalliille ulkolaisille "superfoodeille" akatemiaprofessori Kaisa Poutasen sekä kuituihin perehtyneen tutkijakoulutettava Jenni Lapin johdolla.

Neitsytkookosöljyn sijaan Poutanen suosittelee kotimaista, kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä, jonka kilohinta on vain neljäsosa kookosöljyyn verrattuna.

Meillä superfoodina markkinoitu ruoka-aines voi olla kotoisin Kiinasta tai muualta hyvin kaukaa. Superfood on termi, jolla voidaan mystifioida eksoottisen kuuloisia tuontituotteita.

Länsimainen pikaruokakulttuuri on saanut jalansijaa Kiinassa. Terveystietoisia kaupunkilaiskiinalaisia kiinnostaa länsimainen terveysruoka. Siellä suomalainen kaura on herättänyt suurta kiinnostusta. Suomalaisille sama kaura on läheistä, tuttua ja edullista.

"Luuleeko kuluttaja, että lähellä tuotettu ei ole yhtä terveellistä?" miettii Poutanen.

Lappi kiinnittää huomiota myös ruuan lisäaineisiin. "Miellän todelliseksi superruuaksi sellaisen, jota ei ole tarvinnut pitkälle käsitellä", hän sanoo.

Naiset kehottavat vaihtamaan hinnakkaat tuontituotteet suomalaisiin luomukaurahiutaleisiin, tyrnimarjoihin tai mustikoihin, täysjyväruisleipään tai ruispastaan sekä maustamattomaan luomujugurttiin.

Rasvaksi artikkelissa suositellaan edullista, kotimaista luomulaatuista Virgino-rypsiöljyä, joka on rasvahappokoostumukseltaan hyvä valinta.

Pin It

Maukas broileririsotto raikkaan salaatin kera

kategoriassa Blogi

Italialainen risotto on kuin pyttipannu – sen pääraaka-aineeksi voi laittaa maun mukaan melkein mitä vain:…

Uunituore peltileipä huumaa tuoksullaan

kategoriassa Blogi

Alkuvuodesta moni meistä tarkkailee rahanmenoa hieman tarkemmin. Leipominen on kiva harrastus, ja samalla voi säästää.…

Virginon pakkaukset saivat uuden, herkullisen ilmeen

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon pakkaukset ovat saaneet uuden ilmeen.Uudet pakkaukset alkavat näkymään kauppojen hyllyillä joulukuun aikana. Uudistuksen tavoitteena…