header

Vaihda suomalaiseen superruokaan! - Vaihtoehto ulkomaisille superfoodeille

Iltalehdessä 26.11.2011 etsitään vaihtoehtoja kalliille ulkolaisille "superfoodeille" akatemiaprofessori Kaisa Poutasen sekä kuituihin perehtyneen tutkijakoulutettava Jenni Lapin johdolla.

Neitsytkookosöljyn sijaan Poutanen suosittelee kotimaista, kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä, jonka kilohinta on vain neljäsosa kookosöljyyn verrattuna.

Meillä superfoodina markkinoitu ruoka-aines voi olla kotoisin Kiinasta tai muualta hyvin kaukaa. Superfood on termi, jolla voidaan mystifioida eksoottisen kuuloisia tuontituotteita.

Länsimainen pikaruokakulttuuri on saanut jalansijaa Kiinassa. Terveystietoisia kaupunkilaiskiinalaisia kiinnostaa länsimainen terveysruoka. Siellä suomalainen kaura on herättänyt suurta kiinnostusta. Suomalaisille sama kaura on läheistä, tuttua ja edullista.

"Luuleeko kuluttaja, että lähellä tuotettu ei ole yhtä terveellistä?" miettii Poutanen.

Lappi kiinnittää huomiota myös ruuan lisäaineisiin. "Miellän todelliseksi superruuaksi sellaisen, jota ei ole tarvinnut pitkälle käsitellä", hän sanoo.

Naiset kehottavat vaihtamaan hinnakkaat tuontituotteet suomalaisiin luomukaurahiutaleisiin, tyrnimarjoihin tai mustikoihin, täysjyväruisleipään tai ruispastaan sekä maustamattomaan luomujugurttiin.

Rasvaksi artikkelissa suositellaan edullista, kotimaista luomulaatuista Virgino-rypsiöljyä, joka on rasvahappokoostumukseltaan hyvä valinta.

Pin It

Pirteä smoothie aloittaa päivän

kategoriassa Blogi

Smoothie sopii niin aamu- ja välipalaksi kuin jälkiruuaksi tai treenin jälkeen. Itse juon smoothien kaikkein…

Kokonaisvaltaista hyvinvointia päivittäin

kategoriassa Ajankohtaista

Taipalsaarelaisen Satu Tamperin resepti hyvinvointiin on liikuntaa, ulkoilua, hyvää ruokaa ja positiivista mieltä. Virginon reseptikisassa…

Juustofondue kruunaa illanistujaiset

kategoriassa Blogi

Juustofonduen teko onnistuu hyvin myös ilman fonduepataa, ja on erinomaista tarjottavaa illanistujaisiin. Tärkeää on muistaa,…