header

Vaihda suomalaiseen superruokaan! - Vaihtoehto ulkomaisille superfoodeille

Iltalehdessä 26.11.2011 etsitään vaihtoehtoja kalliille ulkolaisille "superfoodeille" akatemiaprofessori Kaisa Poutasen sekä kuituihin perehtyneen tutkijakoulutettava Jenni Lapin johdolla.

Neitsytkookosöljyn sijaan Poutanen suosittelee kotimaista, kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä, jonka kilohinta on vain neljäsosa kookosöljyyn verrattuna.

Meillä superfoodina markkinoitu ruoka-aines voi olla kotoisin Kiinasta tai muualta hyvin kaukaa. Superfood on termi, jolla voidaan mystifioida eksoottisen kuuloisia tuontituotteita.

Länsimainen pikaruokakulttuuri on saanut jalansijaa Kiinassa. Terveystietoisia kaupunkilaiskiinalaisia kiinnostaa länsimainen terveysruoka. Siellä suomalainen kaura on herättänyt suurta kiinnostusta. Suomalaisille sama kaura on läheistä, tuttua ja edullista.

"Luuleeko kuluttaja, että lähellä tuotettu ei ole yhtä terveellistä?" miettii Poutanen.

Lappi kiinnittää huomiota myös ruuan lisäaineisiin. "Miellän todelliseksi superruuaksi sellaisen, jota ei ole tarvinnut pitkälle käsitellä", hän sanoo.

Naiset kehottavat vaihtamaan hinnakkaat tuontituotteet suomalaisiin luomukaurahiutaleisiin, tyrnimarjoihin tai mustikoihin, täysjyväruisleipään tai ruispastaan sekä maustamattomaan luomujugurttiin.

Rasvaksi artikkelissa suositellaan edullista, kotimaista luomulaatuista Virgino-rypsiöljyä, joka on rasvahappokoostumukseltaan hyvä valinta.

Pin It

Reumaliitto julkaisi laajan tietopaketin ravitsemuksesta

kategoriassa Ajankohtaista

Tarjolla on nyt tutkittua tietoa reumasairauksia sairastavien ravitsemuksesta. Kuopion Reumayhdistys ja Reumaliitto ovat yhteistyökumppaneineen tuottaneet…

Pehmeät rasvat todella ehkäisevät sydänsairauksia – helppo vaihdos ruokavaliossa auttaa elämään pidempään

kategoriassa Ajankohtaista

Omega-6-rasvahapot ja erityisesti linolihappo voi auttaa sydänsairauksien ehkäisyssä. Mitä suurempi on elimistön linolihappopitoisuus, sitä pienempi…

Ravitsemusterapeutti Anette Palssa: Majoneesia saa syödä päivittäin

kategoriassa Ajankohtaista

Moni pitää majoneesia epäterveellisenä – syyttä. ”Kotitekoisessa majoneesissa ei ole mitään huonoa”, sanoo laillistettu ravitsemusterapeutti…