Gluteenittomat ja maidottomat mokkapalat maistuvat jokaiselle

mokkapalaMokkapalat on vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen lasten suosikki ja varma tarjottava sekä myyntiartikkeli juhlissa, illanvietoissa, myyjäisissä ja puffeteissa.

Yhä useampi lapsi ja nuori on allerginen tai noudattaa jotain erityisruokavaliota.

Gluteenittomat ja maidottomat mokkapalat sopivat useimmille ja ne valmistuvat helposti.

Mokkapalat
½ dl kiehuvaa vettä
½ dl kaakaojauhetta
2 1/4 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 ½ dl sokeria
2 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa

Kuorrutus:
6 dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
100 g maidotonta kiinteää margariinia
½ dl kahvijuomaa

Koristeluun:
nonparelleja tai muita värikkäitä sokerikoristeita

Sekoita kaakaojauhe kuumaan veteen. Vatkaa öljy ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinaan edelleen vatkaten. Lisää lopuksi kaakaoseos ja vatkaa taikina tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Tasoita taikinan pinta lastalla tai nuolijalla. Paista uunin alatasossa 175 asteessa 30 minuuttia.

Valmista kuorrute. Sulata margariini. Yhdistä tomusokeri ja sokeriton kaakaojauhe ja lisää margariinin joukkoon siivilän läpi. Vatkaa joukkoon kahvi.

Lisää kuorrute kun mokkapalojen pohja on jäähtynyt haaleaksi. Tasoita pinta lastalla tai nuolijalla ja koristele nonparelleilla. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi.

Pin It