Lastattu hummus on vappupöydän ykkösherkku

hummus lautanenSelailen usein ulkomaisia netin ruokasivustoja, Instagramia ja Pinterestiä uusien ideoiden toivossa. ”Loaded hummus” eli suomeksi lähinnä ehkä lastattu hummus ollut trendikästä jo pidempään, ja olen nähnyt hienoja ruokakuvia sekä erilaisia versioita.

Pitihän sitä kokeilla itsekin, kun perhettä ja ystäviä tuli kyläilemään. Satun näet pitämään kovasti hummuksesta, fetasta, oliiveista, makeista pienistä kirsikkatomaateista sekä hyvästä öljystä. Ja kun yksi porukasta on vielä kasvissyöjä, niin tarjoilu meni nappiin. (Jos ruokailijoissa on vegaaneja, on feta syytä vaihtaa vegaaniseen juustoon.)

Hummus on kelpoa kaupasta purkissa ostettunakin, mutta kyllähän se kaikkein maukkainta on itse tehtynä, eikä se säilötyistä kikherneistä tehtynä ole edes vaikeaa. Kannattaa kokeilla!

Lisukkeeksi sopii hyvä leipä, kuten pienet patonkiviipaleet.

Lastattu hummus (loaded hummus)
Hummus:
1 prk (400/265 g) kikherneitä suolaliemessä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
½ sipuli
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja pilkottuna
¾ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä (myös Valkosipuli- ja Chiliöljyt käyvät)
½ tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
½ tl chilirouhetta
3 rkl sitruunamehua

Lisukkeet:
2 rkl Virginon Chiliöljyä tai maustamatonta Virginoa
200 g kirsikkatomaatteja
1 pala fetaa
muutama musta ja vihreä oliivi
koristeluun: silputtua persiljaa, jauhettua kurkumaa, savupaprikajauhetta, rouhittua mustapippuria, chilirouhetta

Valmista hummus: valuta kikherneet. Silppua sipuli ja valkosipuli. Mittaa ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Levitä hummus tarjoilulautaselle.

Valuta hummuksen päälle hieman öljyä. Valuta feta ja murenna käsin hummuksen päälle (kannattaa jättää osa hummuksesta näkyviin ja laittaa lisukkeet vain noin puoleen tarjoiluastiasta). Puolita tomaatit ja lisää ne oliivien kanssa hummuksen päälle. Ripota ”hummuspuolen” pintaan mausteita ja silputtua persiljaa.

Tarjoa leivän, esimerkiksi patonkiviipaleiden kanssa.

Pin It