header

Bataatti-jauhelihapaistos maistuu lapsillekin

bataatti jahelihapaistosBataatti, englanniksi sweet potato, ei nimestään huolimatta ole perunan sukulainen, mutta käyttäytyy ruuanlaitossa jauhoisen perunan tavoin.

Bataatti on nykyään monen suosikki, ja kauniin oranssi, hiukan makea mukulakasvi maistuu koko perheelle. Bataattipaistos jauhelihan kanssa valmistuu helposti ja nopeasti arki-iltanakin.

Vinkki: tee kerralla isompi annos kertakäyttöisiin foliovuokiin ja pakasta muutama vuoallinen tuleviin päiviin!

Bataatti-jauhelihapaistos
1 iso bataatti
2 isoa, soseutuvaa perunaa (esim. Rosamunda)
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 muna

Täyte:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl Virginoa
400 g jauhelihaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl jauhettua paprikaa
1 tl oreganoa tai pizzamaustetta
1 tl suolaa
2 rkl ketsuppia
1 dl vettä

Pinnalle: tuoretta persiljaa silputtuna

Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä ne vedessä kypsäksi, valuta ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää öljy ja suola. Jäähdytä haaleaksi ja sekoita kananmuna joukkoon.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha ja sipulit öljyssä paistinpannulla. Lisää mausteet ja paista vielä hetki. Lisää vesi ja kuumenna pari minuuttia.

Voitele uunivuoka öljyllä ja levitä täyte vuokaan. Lusikoi bataattisose päälle ja tasoita pinta. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Ripota pinnalle persiljaa.

Pin It

Ruokaisaa nizzansalaattia lounaalle

kategoriassa Blogi

Nizzansalaatti on yksi suosikeistani, sillä se on hyvää, terveellistä ja täyttävää ruokaa. Salaatin ainekset ovat…

Itseleivotut croissantit sunnuntain aamiaiselle

kategoriassa Blogi

Voiko olla ihanampaa tarjottavaa viikonlopun aamiaiselle tai brunssille kuin juuri uunista tulleet croissantit? Croissantien kanssa…

Omega-3-rasvahappoja on saatava ruoasta päivittäin - Ravitsemusasiantuntija Paula Heinonen

kategoriassa Ajankohtaista

– Elimistömme ei pysty itse tuottamaan välttämättömiä omega-6- ja omega-3-rasvahappoja, siksi niitä pitää saada ravinnosta…