header

Viime kesänä pakastetuista marjoista valmistuu gluteeniton marjapiirakka

marjapiirakkaPakasteeseen kannattaa vähitellen tehdä tilaa tulevan kesän marjasadolle.

Gluteeniton marjapiirakka on herkullinen ja maistuu keliaakikkojen lisäksi kaikille muillekin. Juuri uunista otetun marjapiirakan lisukkeiksi sopivat vaniljakastike tai vaniljajäätelö.

Nopea ja helppo herkku kahvipöytään!

Gluteeniton marjapiirakka
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
4 dl marjoja (esim. mansikoita, mustikoita, vadelmia tai puolukoita)
200 g laktoositonta kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita öljy ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina lastalla tai puuhaarukalla tasaiseksi.

Öljyä piirakkavuoka ja jauhota gluteenittomalla jauhoseoksella, mantelijauheella tai gluteenittomilla korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Levitä marjat taikinapohjan päälle. Sekoita keskenään kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos vuokaan ja jaa tasaisesti marjojen päälle.

Paista piirakkaa uunin alatasossa 200 asteessa puoli tuntia.

Pin It

Ensikosketus lumeen

kategoriassa Blogi

Sain olla koko perheen voimin Muoniossa ensilumen leirillä. Ja todellakin se oli sanansa mukaisesti ensilumen…

Pohjoismainen ruokavalio auttaa välttämään aivoinfarktin

kategoriassa Ajankohtaista

Tutkimuksessa pohjoismaisen ruokavalion keskeisiksi piirteiksi määriteltiin kala, kaurapuuro, ruisleipä, juurekset, kaali sekä omenat ja päärynät.…

Romanttiselle illalliselle ankan rintaa palsternakkapyreen kera

kategoriassa Blogi

Kun suunnitelmissa on illallinen kahden kesken hieman paremman syötävän kera, kokeile vaihteeksi ankkaa. Rasvaisen ja…