Pakasteeseen kannattaa vähitellen tehdä tilaa tulevan kesän marjasadolle.
Gluteeniton marjapiirakka on herkullinen ja maistuu keliaakikkojen lisäksi kaikille muillekin. Juuri uunista otetun marjapiirakan lisukkeiksi sopivat vaniljakastike tai vaniljajäätelö.
Nopea ja helppo herkku kahvipöytään!
Gluteeniton marjapiirakka
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
4 dl marjoja (esim. mansikoita, mustikoita, vadelmia tai puolukoita)
200 g laktoositonta kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Sekoita öljy ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina lastalla tai puuhaarukalla tasaiseksi.
Öljyä piirakkavuoka ja jauhota gluteenittomalla jauhoseoksella, mantelijauheella tai gluteenittomilla korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Levitä marjat taikinapohjan päälle. Sekoita keskenään kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos vuokaan ja jaa tasaisesti marjojen päälle.
Paista piirakkaa uunin alatasossa 200 asteessa puoli tuntia.