header

Maukas ja mausteinen äyriäiskeitto on erinomainen alkuruoka

ayriaiskeitto2Välillä on paikallaan perinteinen kolmen ruokalajin ateria, kahden kesken tai ystävien seurassa.

Jättikatkaravun pyrstöillä koristellun simpukkakeiton voi valmistaa hiukan etukäteen ja lämmittää aterialle alkukeitoksi.

Runsas ja mausteinen keitto riittää ruuaksi myös sellaisenaan hyvän, tuoreen maalaisleivän kera. Keiton valmistaminen säilykesimpukoista on helppoa, mutta jos siihen on mahdollisuus, ovat tuoreet simpukat tietysti aina herkullisimpia.

Mausteinen äyriäiskeitto
200 g kuorettomia sinisimpukoita (säilyke)
2 porkkanaa
1 purjosipulin valkoinen osa
3 salottisipulia
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyö
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl kermaa
tuoretta timjamia
100 g jättikatkaravun pyrstöjä

Kuori ja puhdista porkkanat, purjo ja salottisipulit. Leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi ja purjosipuli viipaleiksi. Hienonna salottisipulit.

Kuullota kasviksia muutama minuutti öljyssä kattilassa. Lisää valkoviini ja vesi. Kiehauta ja murenna joukkoon kalaliemikuutio. Lisää valutetut simpukat ja kerma ja anna kiehua hetki kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sulata jättikatkaravun pyrstöt siivilässä kuuman, juoksevan veden alla. Annostele keitto lautasille ja koristele jättikatkaravun pyrstöillä ja tuoreella timjamilla.

Pin It

Kauraletuille sopivat makeat ja suolaiset täytteet

kategoriassa Blogi

Kauraletut ovat helppoja, terveellisiä ja hyvänmakuisia, ne voi tarjota sekä suolaisilla täytteillä että hillon ja…

THL:n FinRavinto-tutkimus: suomalaisten ruuassa on liikaa kovaa rasvaa

kategoriassa Ajankohtaista

95 prosenttia aikuisista syö ravitsemussuosituksia enemmän tyydyttyneitä rasvahappoja, joita on esimerkiksi voipohjaisissa levitteissä, juustoissa ja…

Brasilialainen feijoada-lihapata ja maniokkiranskalaiset

kategoriassa Blogi

Sateisen harmaana päivänä lämmittää ja ilahduttaa eksoottinen, mausteinen ruoka. Brasilialainen feijoada-pata on lihansyöjän unelma, sillä…