header

Maukas ja mausteinen äyriäiskeitto on erinomainen alkuruoka

ayriaiskeitto2Välillä on paikallaan perinteinen kolmen ruokalajin ateria, kahden kesken tai ystävien seurassa.

Jättikatkaravun pyrstöillä koristellun simpukkakeiton voi valmistaa hiukan etukäteen ja lämmittää aterialle alkukeitoksi.

Runsas ja mausteinen keitto riittää ruuaksi myös sellaisenaan hyvän, tuoreen maalaisleivän kera. Keiton valmistaminen säilykesimpukoista on helppoa, mutta jos siihen on mahdollisuus, ovat tuoreet simpukat tietysti aina herkullisimpia.

Mausteinen äyriäiskeitto
200 g kuorettomia sinisimpukoita (säilyke)
2 porkkanaa
1 purjosipulin valkoinen osa
3 salottisipulia
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyö
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl kermaa
tuoretta timjamia
100 g jättikatkaravun pyrstöjä

Kuori ja puhdista porkkanat, purjo ja salottisipulit. Leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi ja purjosipuli viipaleiksi. Hienonna salottisipulit.

Kuullota kasviksia muutama minuutti öljyssä kattilassa. Lisää valkoviini ja vesi. Kiehauta ja murenna joukkoon kalaliemikuutio. Lisää valutetut simpukat ja kerma ja anna kiehua hetki kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sulata jättikatkaravun pyrstöt siivilässä kuuman, juoksevan veden alla. Annostele keitto lautasille ja koristele jättikatkaravun pyrstöillä ja tuoreella timjamilla.

Pin It

Broileri-halloumipizza valmistuu grillissäkin

kategoriassa Blogi

Grillauskausi on alkanut. Jos et ole vielä ehtinyt kokeilla viime kesien hittiä, grillissä valmistettua pizzaa,…

Gluteenittomaan mantelikakkuun tarvitaan viisi ainesosaa

kategoriassa Blogi

Sitruunalla maustettu, aurinkoinen mantelikakku valmistuu superhelposti sekoittamalla ainekset yhteen. Makea Etelä-Euroopan tyylinen kakku on gluteeniton,…

Virginon kesän kuvakisa

kategoriassa Ajankohtaista

KISA ON PÄÄTTYNYT! Kiitos kaikille osallistujille!