header

Maukas ja mausteinen äyriäiskeitto on erinomainen alkuruoka

ayriaiskeitto2Välillä on paikallaan perinteinen kolmen ruokalajin ateria, kahden kesken tai ystävien seurassa.

Jättikatkaravun pyrstöillä koristellun simpukkakeiton voi valmistaa hiukan etukäteen ja lämmittää aterialle alkukeitoksi.

Runsas ja mausteinen keitto riittää ruuaksi myös sellaisenaan hyvän, tuoreen maalaisleivän kera. Keiton valmistaminen säilykesimpukoista on helppoa, mutta jos siihen on mahdollisuus, ovat tuoreet simpukat tietysti aina herkullisimpia.

Mausteinen äyriäiskeitto
200 g kuorettomia sinisimpukoita (säilyke)
2 porkkanaa
1 purjosipulin valkoinen osa
3 salottisipulia
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyö
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl kermaa
tuoretta timjamia
100 g jättikatkaravun pyrstöjä

Kuori ja puhdista porkkanat, purjo ja salottisipulit. Leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi ja purjosipuli viipaleiksi. Hienonna salottisipulit.

Kuullota kasviksia muutama minuutti öljyssä kattilassa. Lisää valkoviini ja vesi. Kiehauta ja murenna joukkoon kalaliemikuutio. Lisää valutetut simpukat ja kerma ja anna kiehua hetki kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sulata jättikatkaravun pyrstöt siivilässä kuuman, juoksevan veden alla. Annostele keitto lautasille ja koristele jättikatkaravun pyrstöillä ja tuoreella timjamilla.

Pin It

Leena Uotila: Syöminen on taitolaji

kategoriassa Ajankohtaista

Leena Uotila on ehtinyt isoäidin ikään, mutta vetää töissä täysillä. Arjen ja pyhänkin täyttävät Helsingin…

Rosmariiniöljyssä paistettua kuhaa ja pinaattimuhennosta

kategoriassa Blogi

Lomalla moni kalastaa mielellään – tai hakee tuoretta kalaa torilta, ja kasvimaa alkaa tuottaa satoa.…

Korkealaatuiset maustetut öljyt aidoista raaka-aineista!

kategoriassa Ajankohtaista

Uudet Virgino® makuöljyt on tehty aidoista raaka-aineista ja sen kyllä huomaa! Tarjolla on valkosipulia, rosmariinia…