header

Maukas ja mausteinen äyriäiskeitto on erinomainen alkuruoka

ayriaiskeitto2Välillä on paikallaan perinteinen kolmen ruokalajin ateria, kahden kesken tai ystävien seurassa.

Jättikatkaravun pyrstöillä koristellun simpukkakeiton voi valmistaa hiukan etukäteen ja lämmittää aterialle alkukeitoksi.

Runsas ja mausteinen keitto riittää ruuaksi myös sellaisenaan hyvän, tuoreen maalaisleivän kera. Keiton valmistaminen säilykesimpukoista on helppoa, mutta jos siihen on mahdollisuus, ovat tuoreet simpukat tietysti aina herkullisimpia.

Mausteinen äyriäiskeitto
200 g kuorettomia sinisimpukoita (säilyke)
2 porkkanaa
1 purjosipulin valkoinen osa
3 salottisipulia
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyö
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl kermaa
tuoretta timjamia
100 g jättikatkaravun pyrstöjä

Kuori ja puhdista porkkanat, purjo ja salottisipulit. Leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi ja purjosipuli viipaleiksi. Hienonna salottisipulit.

Kuullota kasviksia muutama minuutti öljyssä kattilassa. Lisää valkoviini ja vesi. Kiehauta ja murenna joukkoon kalaliemikuutio. Lisää valutetut simpukat ja kerma ja anna kiehua hetki kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sulata jättikatkaravun pyrstöt siivilässä kuuman, juoksevan veden alla. Annostele keitto lautasille ja koristele jättikatkaravun pyrstöillä ja tuoreella timjamilla.

Pin It

Avocadorisotto tuo kevään ruokapöytään

kategoriassa Blogi

Avocadopasta oli somehitti muutama vuosi sitten, ja ansaitusti – sehän on todella herkullista. Avocadorisotto on,…

Rouskut ja ukonsienet pataan

kategoriassa Ajankohtaista

Virginolla keväästä asti työskennellyt Kristi Villanen rakastaa sieniä sekä venäläisen ja virolaisen keittiön herkkuja.

Suositeltavaa ruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Enemmän pehmeitä rasvoja, pähkinöitä, D-vitamiinia, kalaa, kasviksia ja täysjyväviljaa. Vähemmän punaista lihaa, sokeria, suolaa ja…