header

Pannarimurot ovat näpertelijän unelma

pannarimurotPitihän minunkin kokeilla trendikkäitä pannarimuroja. En yleensä innostu liian pikkutarkasta näpertelystä ruuanlaitossa, mutta näiden tekeminen oli hauskaa ja lopputulos kiva ja herkullinen.

Pannarimuroja varten tehdään pieni, tavallista paksumpi lettutaikina. Pursotinpussin tai pienen muovipussin avulla pursotetaan kuumalle pannulle kolikon kokoisia pikkulettuja. Ne käännetään ohuella lastalla tai pinseteillä ja tarjotaan murojen tapaan maidon, hillon ja marjojen kanssa.

Kiva yllätys perheelle sunnuntaiaamiaisella!

Pannarimurot
3 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1,5 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita lettutaikina ja anna turvota vartin verran.

Kuumenna pannulla voita tai Virgino-öljyä. Laita pieni määrä taikinaa pursotinpussiin jossa on pyöreä kärki. Voit myös leikata pakastepussin kulmaan pienen kolon ja pursottaa sillä.

Pursota kuumalle pannulle kolikon kokoisia minilettuja. Ruskista kullankeltaiseksi ja käännä esimerkiksi muovisten kokkipinsettien tai ohuen lastan avulla ja paista hetki toiseltakin puolelta.

Tarjoa pannarimurot maidon, hillon, sokerin ja tuoreiden tai pakastettujen marjojen kera.

Pin It

Karppaa viisaasti, valitse öljyt

kategoriassa Ajankohtaista

Viisaasti karpatessa suositaan kasvirasvoja, kuten kylmäpuristettua rypsiöljyä, sekä nautitaan runsaasti proteiinia joka pitää kylläisenä ja…

Stroganoff sopii viikonlopun herkutteluun

kategoriassa Blogi

Kun illat alkavat viiletä, maistuvat taas lämpimät pataruuat. Viikonloppuna on aikaa haudutella liha mureaksi ja…

Raikas sitruunakääretorttu kevään ja kesän juhliin

kategoriassa Blogi

Kylmäpuristettu Virgino-rypsiöljy sopii hyvin myös leivontaan. Kokeilin öljyä kääretorttutaikinaan, ja pohjasta tulikin mehevä ja herkullinen.…