1980-luvulla suositut täytetyt paprikat ovat tulleet takaisin!
Syksyllä tehdään herkullisia sienillä täytettyjä paprikoita, jotka sopivat niin perheen arkiruuaksi kuin illanistujaisten herkuksi. Isompikin määrä täytettyjä paprikoita on helppo tehdä vierastarjottavaksi, kun teet ne muuten etukäteen valmiiksi, ja laitat uuniin puoli tuntia ennen ruokailua.
Tarjoilusta tulee värikäs ja houkutteleva kun paprikat ovat erivärisiä.
Vinkki: tuoreiden sienien sijaan voit käyttää säilöttyjä metsäsienikuutioita.
Maustamattoman Virgino-rypsiöljyn lisäksi Virginon Valkosipuliöljy sopii hienosti täytettyihin paprikoihin.
Sienillä täytetyt paprikat
6 isoa paprikaa
200 g / ½ l puhdistettuja tuoreita sieniä (metsäsieniä tai viljeltyjä)
3 rkl Virgino-rypsiöljyä
1 sipuli
1 tl suolaa
2 ½ dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
100 g pippurituorejuustoa
1 ½ Mustaleima emmental -juustoraastetta
tuoretta rosmariinia, timjamia tai persiljaa
Leikkaa paprikoista kanta ja poista siemenkota. Leikkaa tarvittaessa paprikoista hiukan kärkeä pois, jotta saat ne pysymään pystyssä uunissa. Laita paprikat öljyttyyn uunivuokaan.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää silputtu sipuli. Paista pari minuuttia ja lisää hienoksi pilkotut sienet. Sekoittele ja paista muutama minuutti, niin että neste haihtuu sienistä. Lisää keitetty riisi, suola ja pippurituorejuusto. Täytä paprikat seoksella ja ripota päälle juustoraastetta. Jos haluat, voit laittaa paprikoiden kannat takaisin paprikoiden päälle. Paista paprikoita uunissa 175 asteessa 30 min.