header

Perunaa ja savukalaa omasta maasta ja vesistä

uuniperuna ja savukalaSuomalainen, luomu ja lähiruoka on entistä trendikkäämpää ja myös ekologisempaa. Kun ruoka tulee läheltä, kuljetusmatkat ovat lyhyitä ja ravintoarvo sekä maku säilyvät hyvinä.

Perunasta on moneksi, se muuntautuu vaikkapa soseeksi, paistetuiksi perunoiksi, keittoihin ja uuniperunaksi. Peruna on myös luultua terveellisempää.

Rasvaisessa kalassa taas on hyviä, ihmiselle tärkeitä rasvoja, kuten suomalaisessa kylmäpuristetussa rypsiöljyssäkin.

Uuniperunoiden kypsennys vie aikaa, mutta niiden tekeminen on helppoa, ja paistoaikana voi kotona puuhailla muuta.

Uuniperunat savukalatäytteellä
8 isoa Rosamunda-perunaa
foliota

Täyte:
200 g lämminsavustettua kirjolohta tai lohta
½ vihreää paprikaa
2 dl kermaviiliä
½ dl sinappikurkkusalaattia
2 rkl hienonnettua tilliä
tilliä hienonnettuna
¼ tl rouhittua mustapippuria
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua

Pese perunat, kuivaa ja kääri folioon. Paista uunissa 225 asteessa 1 tunti 15 minuuttia. Kokeile perunoiden kypsyyttä cocktail-tikulla tai haarukalla ja jatka tarvittaessa kypsennystä. Anna perunoiden levätä hetki folion sisällä ennen tarjoamista.

Valmista sillä aikaa savukalatäyte. Poista kalasta nahka ja tarvittaessa ruodot. Hienonna kala haarukalla ja kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Ruuan kanssa tarjottavaan salaattiin voit halutessasi paistaa leipäjuustokuutioita hetken pannulla Virgino-öljyssä sekä keittää kananmunia ja puolittaa ne koristeeksi.

Vinkki: savukalatäyte sopii myös ruisleivän tai saaristolaisleivän päälle kylmäsavulohiviipaleiden, punasipulin ja tillin kera.

Pin It

Ruokavisa opettaa nuorille vastuullisuutta ja iloa suomalaisesta ruuasta

kategoriassa Ajankohtaista

Ruokavisaan on osallistunut yli 2000 nuorta, ja määrä kasvaa jatkuvasti. "Tavoitteena on, että nuori oppii…

Hyvä terveys: kasviöljyä koneeseen

kategoriassa Ajankohtaista

Rypsiöljy on ylivoimainen välttämättömien rasvahappojen lähde. Se sisältää noin 20 kertaa enemmän omega-3-rasvahappoja kuin oliiviöljy,…

Virgino on Janakkalan vuoden yritys 2012

kategoriassa Ajankohtaista

Janakkalan kunnanhallitus on valinnut Kankaisten Öljykasvit Oy:n vuoden yritykseksi. Hämäläisten viljelijöiden vuonna 1994 perustama yritys,…