header

Gluteeniton tomaattipiirakka illanistujaisiin

tomaattipiirakkaKun yksi vieraista noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, on helpointa tehdä gluteeniton piirakka koko porukalle.

Gluteenittomat tuotteet ja taikinat ovat kehittyneet paljon viime vuosina ja toimivat nykyään hyvin. Kun käytät laktoositonta kermaa, sopii kasvispiirakka entistä useammalle.

Ainekset kannattaa ostaa jo edellisenä päivänä ja laittaa piirakkataikina jääkaappiin sulamaan yön yli.

Piiras sopii niin teen kuin kylmän valkoviinin kera!

Gluteeniton tomaattipiirakka
400 g gluteenitonta piirakka- tai voitaikinaa (pakaste)
4 isoa tomaattia (tai eri värisiä, muotoisia ja kokoisia tomaatteja)
3 munaa
3 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Chiliöljyä
300 g voimakasta juustoa raastettuna (gouda, cheddar tai mustaleima emmental)
3 dl kermaa
½ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
koristeeksi herneenversoja tai tuoretta basilikaa

Ota taikina sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana tai anna sen sulaa huoneenlämmössä pari tuntia. Öljyä piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset ja kaada ne piiraspohjan päälle. Viipaloi tomaatit ja asettele viipaleet piirakalle.

Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia. Koristele piirakka tuoreilla yrteillä ja tarjoa haaleana.

Pin It

Terveyskirjasto: rypsiöljyn käyttö takaa hyvät rasvahapot

kategoriassa Ajankohtaista

Lääkärikirja Duodecim ja Terveyskirjasto (www.terveyskirjasto.fi) tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista jokaisen…

Itä-Suomen yliopiston tutkimus: suomalaiset eivät saa liikaa linolihappoa

kategoriassa Ajankohtaista

Linolihappoa eli omega-6-sarjan rasvahappoa pitää saada ruoasta riittävästi. Terveellisellä suomalaisella ruokavaliolla, johon kuuluu rypsiöljyä, ei…

E-vitamiini ehkäisee muistihäiriöitä

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalaisen tutkimuksen mukaan iäkkäillä, joilla on korkeammat seerumin E-vitamiinitasot, on vähemmän muistihäiriöitä kuin muilla. Tutkijoiden…