header

Gluteeniton tomaattipiirakka illanistujaisiin

tomaattipiirakkaKun yksi vieraista noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, on helpointa tehdä gluteeniton piirakka koko porukalle.

Gluteenittomat tuotteet ja taikinat ovat kehittyneet paljon viime vuosina ja toimivat nykyään hyvin. Kun käytät laktoositonta kermaa, sopii kasvispiirakka entistä useammalle.

Ainekset kannattaa ostaa jo edellisenä päivänä ja laittaa piirakkataikina jääkaappiin sulamaan yön yli.

Piiras sopii niin teen kuin kylmän valkoviinin kera!

Gluteeniton tomaattipiirakka
400 g gluteenitonta piirakka- tai voitaikinaa (pakaste)
4 isoa tomaattia (tai eri värisiä, muotoisia ja kokoisia tomaatteja)
3 munaa
3 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Chiliöljyä
300 g voimakasta juustoa raastettuna (gouda, cheddar tai mustaleima emmental)
3 dl kermaa
½ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
koristeeksi herneenversoja tai tuoretta basilikaa

Ota taikina sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana tai anna sen sulaa huoneenlämmössä pari tuntia. Öljyä piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset ja kaada ne piiraspohjan päälle. Viipaloi tomaatit ja asettele viipaleet piirakalle.

Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia. Koristele piirakka tuoreilla yrteillä ja tarjoa haaleana.

Pin It

Carola ja Ville kokkaavat nepalilaista ruokaa rennolla otteella

kategoriassa Ajankohtaista

26-vuotiaat turkulaiset Carola Waselius ja Ville Kuvaja olivat viime keväänä työharjoittelussa Nepalin pääkaupungissa Katmandussa. Mukaan…

Rasvat puhututtavat ihmisiä edelleen

kategoriassa Ajankohtaista

Ravitsemusterapeutti Hanna Partasen vastaanotolla rasvat puhututtavat ihmisiä edelleen. "Luulisi, että ihmiset tietävät kovan ja pehmeän…

Rahka tekee onnelliseksi

kategoriassa Blogi

Erilaiset rahkat ovat suuria suosikkejani. Niitä on helppo sekoitella, ei tarvita edes sauvasekoitinta tai blenderiä…