header

Tattikeitto kuivatuista herkkutateista

blogi tattikeittoNyt on aika käyttää säilötyt, pakastetut ja kuivatut sienet ennen uutta satokautta.

Kuivatuista herkkutateista syntyy herkullinen keitto vaikka pääsiäisaterian alkuruuaksi. Keittoon voi hyvin käyttää myös muita kuivattuja tai pakastettuja sieniä.

Käytän yleensä keittoon luomukermaa, mutta nyt löysin kaupasta hauskan tuotteen, vapaan lehmän kermaa!

2 dl kuivattuja herkkutatteja
1 sipuli
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1/4 tl mustapippuria
4 dl kuohukermaa
ripaus kuivattua tai tuoretta timjamia

Liota sieniä noin tunnin ajan ennen keiton valmistamista. Kuori ja silppua sipuli, hauduta sitä hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää valutetut sienet ja hauduta pari minuuttia. Lisää vehnäjauhot hyvin sekoittaen, kuumenna hetki mutta älä paista jauhoja. Lisää liotusvesi vähän kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää liemikuutio murusina ja sekoita, kunnes se on liuennut. Anna keiton kiehua hiljaisella lämmöllä 10 min. Lisää kerma ja mausteet, kuumenna ja tarjoa heti.

Pin It

Heinähommista MM-kisoihin

kategoriassa Blogi

En muista milloin olisin ollu noin puhki kauden jälkeen. Toukokuu meni vielä fiilispohjalta. Kävin lenkillä,…

Pinaatti-avocadopasta on terveyspommi

kategoriassa Blogi

Avocadopasta on monen herkkua. Pinaatti tuo siihen lisää makua ja ravintoarvoa. Tässä ateriassa on runsaasti…

Itse pyydetty ja kerätty ruoka on parasta

kategoriassa Ajankohtaista

Turkulainen nuorisotyöntekijä Ana Kuusisto on monessa mukana. Ruuanlaitosta, viljelystä, kalastuksesta ja sienestyksestä innostunut mies osallistui…