header

Tattikeitto kuivatuista herkkutateista

blogi tattikeittoNyt on aika käyttää säilötyt, pakastetut ja kuivatut sienet ennen uutta satokautta.

Kuivatuista herkkutateista syntyy herkullinen keitto vaikka pääsiäisaterian alkuruuaksi. Keittoon voi hyvin käyttää myös muita kuivattuja tai pakastettuja sieniä.

Käytän yleensä keittoon luomukermaa, mutta nyt löysin kaupasta hauskan tuotteen, vapaan lehmän kermaa!

2 dl kuivattuja herkkutatteja
1 sipuli
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1/4 tl mustapippuria
4 dl kuohukermaa
ripaus kuivattua tai tuoretta timjamia

Liota sieniä noin tunnin ajan ennen keiton valmistamista. Kuori ja silppua sipuli, hauduta sitä hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää valutetut sienet ja hauduta pari minuuttia. Lisää vehnäjauhot hyvin sekoittaen, kuumenna hetki mutta älä paista jauhoja. Lisää liotusvesi vähän kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää liemikuutio murusina ja sekoita, kunnes se on liuennut. Anna keiton kiehua hiljaisella lämmöllä 10 min. Lisää kerma ja mausteet, kuumenna ja tarjoa heti.

Pin It

Lähiruokaa

kategoriassa Blogi

Puintien alkaminen on itselle ehkä se todellinen merkki syksyn tulosta. Koko kesän kasvanut vilja on…

Sivistysmaan ruokakulttuuri perustuu oman maan raaka-aineisiin

kategoriassa Ajankohtaista

"Jokaisen sivistysmaan ruokakulttuuri perustuu oman maan raaka-aineisiin. Kunnon suomalainen ruokavalio rypsiöljyllä ryyditettynä edistää terveyttä. Kotimainen…

Rypsiöljy täydentää vauvan ruokavalion

kategoriassa Ajankohtaista

Hertta Kuvaja on saanut päivittäin puuron joukossa kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä puolen vuoden ikäisestä alkaen. ”Rypsiöljyllä saa…