Helppo itsetehdyllä valkosipulilevitteellä täytetty patonki valmistuu kädenkäänteessä.
Valkosipulilevite ainekset:
1 1/2 dl voita
1 dl Virgino-rypsiöljyä
1 dl vettä
ripaus suolaa
2-3 valkosipuli kynttä
1 patonki
Sekoita valkosipulilevitteen raaka-aineet tehosekoittimella tasaiseksi. Mausta levite suolalla.
Halkaise patonki kuoreen asti pituussuunnassa. Levitä valkosipulilevitettä patongin pinnalle. Voit halutessa ripotella sisälle myös hienonnettua persiljaa tai muita yrttejä.
Kääri patonki folioon ja lämmitä se 200 asteisessa uunissa tai grillissä. Käännä paketti välillä, jotta se paahtuu tasaisesti.
Patonki on parhaimmillaan, kun sen pinta alkaa ruskistua. Ole varovainen, sillä patonki palaa helposti.
Resepti: keittiömestari Jaakko Kolmonen