header

Parsat ja hollandaise-kastike

parsaAinekset:
1 puntti parsaa
1 paketti pekonia
rouhittua mustapippuria
Virgino Rosmariiniöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä

Kastike:
3 kananmunan keltuaista
100 g voita
½ dl Virgino-rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Leikkaa parsoista noin 1,5 senttiä kuivaa juurikantaa pois. Kuori ohuelti kuorimaveitsellä parsat noin puolivälistä alaspäin.

Kiepauta viipale pekonia kahden tai kolmen parsan ympärille. Pane parsat uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskota niille hieman öljyä sekä ripota mustapippuria.

Kuumenna uuni 250 asteeseen ja kypsennä parsoja uunin keskitasolla noin 10 min.

Tee kastike. Pane keltuaiset sauvasekoittimelle sopivaan pitkänomaiseen astiaan ja surauttele niitä pari minuuttia.

Sulata voi ja öljy kattilassa ja lisää ohuena nauhana keltuaisten joukkoon käyttäen samalla sauvasekoitinta. Lisää sitruunamehu ja pippuri samalla sekoittaen.

Tarjoa heti.

Pin It