4 annosta
Ainekset:
400 g leipäjuustoa
2 dl kuohukermaa
2 dl lakkoja (tuore tai pakaste) tai lakkahilloa
0,5 dl Virgino Rosmariiniöljyä tai maustamatonta Virginoa ja tuoretta rosmariinia
Voitele uuninkestävät annoskulhot (4 kpl) öljyllä. Jaa leipäjuusto kulhoihin ja valuta kerma sekä rosmariiniöljy annoksille.
Mikäli käytät maustamatonta Virginoa, murskaa muutama rosmariinioksa öljyyn ja anna hieman öljyn maustua. Kaada sitten öljy annoksille.
Kuumenna uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Koristele annokset lakoilla ja tuoreen rosmariinin lehdillä.
Tarjoa jälkiruokana tai kahvin kanssa. Kuuma leipäjuusto on parhaimmillaan heti uunista otettua.
Resepti: Aira Kuvaja