Teriyaki glasyyri eli grillausöljy naudanlihalle ja sisäelimille

grillikastike1Ainekset:
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl Teriaki-kastiketta (saa hyvinvarustelluista ruokakaupoista)
½ dl punaviiniä
1 rkl punaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
½ tl jauhettua kanelia
½ tl Harissaa (tunisialainen chilitahna)
1 rkl fariinisokeria
1 tl Sumacia eli happomarjaa (saa verkkokaupoista ja etnisistä ruokakaupoista sekä muista hyvinvarustelluista liikkeistä)
vettä ohennukseen

Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna myös valkosipulinkynsi, maku säilyy paloina pidempään.

Mittaa öljy, punaviini ja etikka kattilaan, kiehauta ja lisää mausteet ja sipulit, sekoita.

Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 5 minuuttia, jonka jälkeen glasyyri eli grillausöljy on valmis käytettäväksi.

Vinkki! Tämä on myös erinomainen marinadi. Ohenna kastiketta tilkalla punaviiniä tai tummaa olutta ja marinoi liha kastikkeessa vähintään 12 tuntia ennen grillaamista.

Resepti: Kim Palhus

Pin It