Chilikastike

chilikastike.1Ainekset:
500 g tuoreita punaisia chilejä
5 valkosipulin kynttä
n. 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
4 - 5 dl Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Chiliöljyä antamaan miellyttävää lisälämpöä
1 dl soijaa
1 dl valkoviinietikkaa tai muuta vastaavaa
1 dl sokeria

Paloittele chilit (poista väliseinät ja siemenet, jos haluat vähemmän tulisuutta) ja laita kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta hiljalleen noin 5 minuuttia.

Anna viilentyä ja sekoita sauasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.

Mausta ja tarkista, että hapokkuus, suola ja makeus ovat tasapainossa.

Vinkki! Tätä kastiketta kannattaa tehdä enemmän kerralla, koska se säilyy hyvin jääkaapissa ja sopii lähes kaikkeen. Täydellinen esim. juustojen kanssa.

Pin It