Ainekset:
400 g naudan paistisuikaleita
2 rkl Virgino valkosipuliöljyä
11 dl vettä
2 laakerinlehteä
10 mustapippuria
5 maustepippuria
1 ½ tl suolaa
liha- tai kasvisliemikuutio
1 porkkana
1 palsternakka
pieni pala juuriselleriä
4 punajuurta
1 sipuli
2 rkl tomaattipyrettä
300 g (1/4 kerä) valkokaalia
2 rkl punaviinietikkaa
pinnalle smetanaa ja lehtipersiljaa
Kuumenna kasarissa lihasuikaleita valkosipuliöljyssä niin, että pintaan tulee väriä.
Lisää 5 dl litra vettä, liha-tai kasvisliemikuutio, 2 laakerinlehteä, pippurit ja suola. Keitä noin 30 minuuttia.
Suikaloi sillä aikaa kaikki kasvikset ja kuullota niitä erissä pannulla Virgino valkosipuliöljyssä.
Lisää kattilaan lihojen joukkoon kuullotetut kasvikset sekä loput 6 dl vettä, tomaattipyre ja punaviinietikka. Hauduta kasvikset kypsiksi.
Tarjoile borssikeitto smetanan sekä lehtipersiljan kera.