Ainekset:
300 g broilerisuikaleita (naturel)
300 g chorizo-makkaraa
1 punasipuli
3 rkl Virgino rypsiöljyä
1 iso oranssi paprika
400 g tomaattimurskaa
6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl hunajaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
persiljaa tai lehtipersiljaa silputtuna
Ruskista kasarissa öljyssä broilerisuikaleet, paloiteltu chorizo ja silputtu sipuli. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet kasariin ja kuumenna keitto kiehuvaksi.
Halkaise paprika ja poista siemenkota. Paloittele paprika ja lisää keittoon.
Hauduta keittoa vartin verran ja ripota pinnalle persiljasilppua.
Vinkki! Tee kerralla isompi satsi keittoa, se vain paranee saadessaan vetäytyä ja säilyy hyvin muutaman päivän jääkaapissa. Voit myös pakastaa keiton tulevien päivien ruokahuoltoa varmistamaan.
Resepti: Aira Kuvaja