Ainekset:
4 rkl Virgino-rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
0,5 kg tomaatteja tai 1 tlk tomaattimurskaa
2 keskikokoista porkkanaa
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
pari kierrosta mustapippuria myllystä
1 tl Provencen yrttiseosta
ripaus cayennepippuria
2 rkl tuoretta basilikaa ja oreganoa silputtuna
Kuumenna öljy kattilassa. Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat, hauduta hetki öljyssä.
Jos käytät tomaatteja murskan sijaan, pilko tomaatit.
Lisää kattilaan vesi, pilkotut tomaatit/tomaattimurska, kasvisliemikuutio ja mausteet, kiehauta ja hauduta hetki. Sekoita keitto tasaiseksi sauasekoittimella.
Ripottele tuoreet yrtit keiton pinnalle.
Halutessasi voit korvata 1 desilitran vedestä ruokakermalla. Lisää se keittoon vasta lopuksi.