Ainekset:
4 rkl Virgino Chiliöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
500 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
4 tomaattia
5 dl vettä
2 dl kermaa
1 kasvisliemikuutio
1 tl paprikamaustetta
1 tl suolaa
2 tl pizzamaustetta
pari kierrosta mustapippuria myllystä
Pilko sipulit, tomaatit ja paprika. Purista valkosipulin kynnet. Hauduta sipuli ja valkosipulit chiliöljyssä kattilassa. Lisää kattilaan tomaattimurska, pyree, tomaatit, paprika, vesi ja kasvisliemikuutio. Mausta ja kuumenna välillä sekoittaen miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Soseuta keitto kattilassa sauvasekoittimella.
Lisää kerma ja kuumenna varovasti (tämän vaiheen voit tehdä juuri ennen ruokailua). Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Resepti: Aira Kuvaja