Upean värinen ja herkullinen alkuruoka tai pääruoka.
Ainekset:
400 g punajuuria
600 g bataattia
1,4 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
150 g vuohenjuustoa
2 dl kermaa
1 rkl hunajaa
0,5 dl Virgino Rosmariiniöljyä tai Valkosipuliöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
persiljaa silputtuna
Kuori ja lohko punajuuret. Keitä ½ tuntia.
Kuori ja lohko bataatti, lisää keittoon ja keitä vielä puoli tuntia.
Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää vuohenjuusto paloina, mustapippuri, sitruunamehu, hunaja ja öljy. Kiehauta ja soseuta keitto sauvasekoittimella kattilassa.
Lisää kerma ja kuumenna varovasti. Ripota keiton päälle persiljaa.
Resepti: Aira Kuvaja