Ainekset:
1 dl Virgino-rypsiöljyä
2 dl perunakuutioita
2 dl porkkanakuutioita
2 dl sellerikuutioita
2 dl lanttukuutioita
2 dl sipulilohkoja
2 dl tomaattilohkoja
1 dl chiliketsuppia
1 rkl valkosipulisilppua
1 tl suolaa
2 1/2 l vettä
1 dl persiljasilppua
Pese ja kuori kasvikset. Kaada laakeaan, kuumennettuun kattilaan öljy ja sormenpään kokoisiksi kuutioiksi leikatut kasvikset (ei tomaatteja). Sekoittele niitä miedohkolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Näin saat kasviksiin maukkaan pinnan. Lisää loput raaka-aineet ja sekoita, kunnes keitos alkaa kiehua. Keitä kasvikset pehmeiksi ja paina ne siivilän läpi tai soseuta koneellisesti. Aromikas keitto ei vaadi paljoa suolaa.
Resepti: keittiömestari Jaakko Kolmonen